Фото без описуУ залі адмінбудинку проходила 14-та чергова сесія Старосинявської селищної ради, яку провів селищний голова Здебський  Віталій Едуардович за участі 23 депутатів. Перед початком роботи сесії голова громади Віталій Здебський звернувся до присутніх у залі:

- Доброго дня, шановні колеги!
29 та 30 січня  цього року  в місті Авдіївка  на Сході України внаслідок  ескалації конфлікту на Донбасі загинули восьмеро українських військових та двоє  жителів міста.  Ще 26 отримали поранення.

Дозвольте мені від імені депутатського корпусу, виконавчого комітету  селищної ради  та особисто від себе  висловити слова вдячності  працівникам  установ та організацій, структурних підрозділів селищної ради, медпрацівникам, учителям та дітям, які долучилися до надання допомоги мешканцям м.Авдіївки.  Вчора селищна рада  відправила  більше 1 тонни гуманітарної допомоги - продуктів та одягу в район Ясинуватої поблизу Авдіївки та на казначейський рахунок міської ради Авдіївки  переслали  більше 11 тисяч гривень на цільове використання коштів.

Прошу вас вшанувати   світлу пам'ять  загиблих хвилиною мовчання.

Прошу сідати. 

На сесію прийшли підприємці Старосинявщини, громадськість. Голова запитав у депутатів: «Чи є у вас заперечення щодо участі в роботі сесії  присутніх у залі? Немає. Тоді прошу проголосувати,  щоби вони  брали участь у сесії.»
Проголосували  одноголосно. 

- Шановні  депутати, сесія селищної ради  проводиться згідно  ст.  26, 27 Регламенту роботи Старосинявської  селищної ради – для доповіді надається до 15 хв, виступаючим в обговоренні до 5 хв,  у розділі «Різне» - 3 хв., - сказав  голова  В.Здебський. – Прошу дотримуватися Регламенту.

У питанні про  передачу з балансу Старосинявської селищної ради в оперативне управління комунальному підприємству «Старосинявський комунгосп» спеціальної техніки, в якому депутати наголошували на  призначенні відповідальних за техніку, депутати  вели дискусію, оскільки відповідальні особи уже були призначені,  а  начальнику Комунгоспу Федорчуку І.Ю. та директору водоканалу  Коломійцю М.Д. особисто довелося ліквідовувати замети, працюючи новою технікою протягом доби. Тому голова громади від імені депутатського корпусу селищної ради та особисто від себе висловив подяку керівникам під оплески залу.   
                                              
Про  надання  матеріальної  допомоги жителям громади слухали  Лакусту  Світлану  Віталіївну  – заступника  селищного голови з питань діяльності виконавчих органів, котра, проаналізувавши заяви мешканців, просила депутатів підтримати виділення коштів до 200 тис. грн.  на допомоги важкохворим. Цікавим залишається і той факт, що допомоги важкохворим виділяють  усі депутати селищної ради на сесії із бюджету селища, а піаряться  цим  представники однієї із політичних сил, яка дезінформує населення громади і пише  у листівках неправдиву інформацію для населення . Недаремно кажуть в народі, що політика – брудна  справа…
                              
Після  розгляду питання  Про Затвердження  Положення про присвоєння  звання «Почесний громадянин Старосинявської громади»,  депутати  селищної ради  від фракції  ВО «Свобода»  вимагали в терміновому порядку включити в порядок денний питання про присвоєння даного звання  посмертно  екс-селищному голові Романенку Олександру Трохимовичу, але не підготували увесь необхідний пакет документів  до подання на сесію селищної ради згідно вимог Положення.

Голова громади В.Здебський  пояснив, що   усі присутні депутати підтримують питання, обговорили його,  але давайте дотримуватися  Регламенту та закону, бо ж тоді самі будете говорити, що  не працюєте по закону, і на наступній сесії без поспіху буде прийнято дане рішення.  Реакція на    дотримання законності була такою:  присутній у залі депутат районної ради Кравчук Ю.М., порушуючи  Регламент,  викрикував: «Ганьба!»,  проте депутати селищної ради та голова громади відповіли йому, що сесійний зал - це не місце для політичного піару, а  славне ім’я  Романенка О. Т. – це не засіб для самопіару цієї політичної сили, оскільки в свій час, прагнучи балотуватися на селищного голову,  Ю.Кравчук викрикував і Романенку О.Т. такі  ж  гасла… 

І подання  в апарат селищної ради  про присвоєння посмертно  звання О.Романенку «Почесний громадянин Старосинявської громади»  поступало не лише від ВО «Свобода», а від   друга  родини Романенків, депутата селищної ради  Гурина Ю.В. , який надавав дану пропозицію на засіданні планово-бюджетної комісії.  Звідси висновок,  незважаючи на світлу пам'ять колишнього селищного голови О.Романенка, місцева Свобода робить  самопіар,  маніпулюючи громадською думкою,   ставить понад усе політичні цілі та самозахоплення влади,   свою бездіяльність прикриває агресивністю по відношенню до депутатів   та працівників селищної ради.  І це уже не вперше…

Були на сесії дискусії  про звернення депутатів селищної ради  про внесення  змін до законодавчих актів  про заборону вирубки Карпат.

Депутати розглянули ряд земельних питань, про що інформувала  в.о. начальника відділу  земельних ресурсів  Наталія Дзюба.  
У розділі «Різне», депутати заслухали інформації:  

-  Інформація  про стан виконання робіт по будівництву та реконструкції водогону в смт. Стара Синява.Інформує: перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Карпушин  Андрій Андрійович

-  Інформація  про  податки на території Старосинявської селищної ради.Інформує: перший заступник селищного голови 
з питань діяльності виконавчих органів ради Карпушин  Андрій Андрійович

- Інформацію про процес присвоєння звання «Почесний громадянин Старосинявської громади» та інформацію депутатської фракції ВО «Свобода» щодо підтримки торговельної  блокади окупованих територій Донбасу, які підтримали.

Гучними оплесками зустрів зал виступ депутата селищної ради, голови постійної депутатської комісії  з питань освіти, культури, молоді, фізкультури  і спорту,  охорони  здоров’я  та  соціального  захисту  Симчишиної  Галини Григорівни, яка провела глибокий аналіз опублікованих матеріалів в місцевій пресі щодо  висвітлення неправдивих даних, закликала дотримуватись Регламенту  депутатами селищної  ради при виступах, реально оцінювати результати роботи депутатського корпусу та селищної ради, бо зроблено за рік було досить багато, і навчитись поважати  один одного.  «Критикувати і обливати брудом – це найлегше, проте це не робить гідною  людину. Якщо критикуєте, то надавайте свої пропозиції, як робити, а не кажете як, то не заважайте працювати  тим, хто працює!»,- сказала Галина Григорівна на завершення сесії селищної ради. 

- Шановні колеги, на цьому порядок денний питань вичерпано, голова громади В.Здебський завершив роботу сесії. - Дякую вам за роботу і співпрацю!

На цьому  пленарне  засідання  чотирнадцятої  чергової  сесії селищної ради  сьомого скликання  завершило  роботу. 

Фото без описуФото без опису

 

Прес-служба ОТГ.