15 лютого Старосинявська громада відзначала  День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-у річницю виведення військ з Афганістану.  Відбувся мітинг-реквієм, у якому взяли участь керівництво району та селища, члени районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану, представники громадської організації учасників АТО, організації та установи району, громадськість краю.

Квітами та хвилиною мовчання вшановано пам'ять полеглих у боях. Благочинний Старосинявського району Іоанн Задвірний відправив поминальний  молебень  за  полеглими  воїнами.

До учасників зібрання звернулися: секретар селищної ради Гарник Наталія Іванівна, перший заступник голови районної державної адміністрації Гурин Юрій Васильович, голова районної ради Франчук Володимир Васильович та  голова районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Осадчук Олександр Якович.

У своєму виступі  Наталія  Іванівна  Гарник  наголошувала на важливості даного заходу, котрий проводить громадськість на Старосинявщині  щороку, подякувала воїнам-інтернаціоналістам за мир і спокій, за дотримання військової присяги та виконання військового обов’язку, від імені депутатського корпусу селищної ради, голови громади Віталія Здебського та виконавчого комітету селищної ради привітала учасників бойових дій з їхнім святом, побажала міцного здоров’я, миру та злагоди, добробуту в домівках. 

-Схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих, які виконували бойовий наказ Батьківщини, але за її межами,-говорив у своєму виступі депутат селищної ради, перший заступник голови РДа Юрій Васильович Гурин. -  В даний час на території Старосинявського району проживає 56 воїнів – інтернаціоналістів, серед них 49 афганців та 7 учасників бойових дій на території Куби, Чехословаччини, Іраку та інших країн. Ми вдячні вам за мужність і патріотизм, за стійкість і витримку. Висловлюємо вам глибоку шану і повагу за вашу благородну місію та вірність військовій присязі. На жаль, на території нашої держави продовжують тривати бойові дії, а точніше війна, яка щоденно забирає життя українців.  Багато воїнів – інтернаціоналістів приймають участь в цій неоголошеній війні, багато хто не повернувся живим додому. Не обминула ця участь і наш Старосинявський район. Хочу згадати і вшанувати пам’ять нашого побратима, воїна – афганця, селищного голову Олександра Трохимовича Романенка. Вічна пам’ять йому і всім захисникам вітчизни із Збройних Сил України, Національної гвардії та добровольчих батальйонів, які не повернулися живими з поля бою.

Від усіх виступаючих прозвучали слова вдячності та побажання воїнам –інтернаціоналістам, учасникам АТО міцного здоров’я, добра і благополуччя родинам, довгих років життя,  перемоги у неоголошеній  війні за незалежність країни та цілісність її території.  
Як символ пам’яті  біля Меморіалу Слави запалено Вічний вогонь.

Прес-служба ОТГ.