Фото без описуУ великому залі адмінбудинку  голова громади Віталій Здебський  провів  17-ту чергову сесію селищної ради, в роботі якої взяли участь 23 депутати. Після затвердження порядку денного, депутати обрали нову лічильну комісію, так як члени  колишньої лічильної комісії написали заяви  про вихід із комісії. Головою лічильної комісії обрали Лакусту Андрія Михайловича, члени комісії – Симчишина Галина Григорівна, Лучіцький Олег Іванович.  Розпочали роботу із розгляду питань.

Також внесли зміни у  п.10  Регламенту роботи Старосинявської селищної ради -   внести доповнення   наступного змісту: «проекти рішень  роздати депутатам  не пізніше 7 днів до пленарного засідання сесії селищної ради».

У питанні «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачу в оренду», що стосується виділення земельної ділянки під встановлення на території розваленого цукрового заводу сонячних батарей, внесено пропозиції членів комісій переглядати в договорі  орендну плату кожні 3 роки, заключити договір на 25 років. Дане підприємство планує сплачувати до селищного бюджету до 300 тис. грн. в рік орендної плати.  Іншим орендарям земельних ділянок залишили 3% спати орендної плати від вартості землі.

У залі зареєструвалося 10 представників від громадськості, які утримують ВРХ та прийшли дізнатися, чи виділяюється земля для громадських пасовищ. Начальник відділу земельних ресурсів виконкому селищної ради Наталія Дзюба та депутат селищної ради Валентин Дроздовський пояснили ситуацію, що виділяється в межах населенного пункту, за межами - дана процедура буде залежати від Держгеокадастру у Хмельницької області, до якого селищна рада підготує офіційне звернення.

У розділі «Різне» депутати заслухали інформацію щодо  зміни оплати за водопостачання, про що інформував  директор КП «Старосинявський центральний водоканал №1» Микола  Коломієць. В газеті «Колос» оприлюднено можливі розцінки на водопостачання, враховано підвищення тарифів на світло, трудові ресурси. Розрахунки згідно закону виставлено на обговорення населенням.

Депутат  Гурин Ю.В. висловив  зауваження про дотримання Регламенту  щодо регулярного проведення земельних сесій – один раз в місяць, і взяти це під контроль  відповідальним працівникам, представив проект рішення, звернувся до голови громади В.Здебського включити в порядок денний дане питання.

Начальник юридичного відділу апарату селищної ради Ігор Шевчук, заперечив, що це є порушення Регламенту, оскільки порядок денний уже вичерпано, а пропозицію депутата  Юрія Гурина протокольно зафіксовано і поставлено на контроль, надалі земельні сесії  відділом земельних ресурсів будуть готуватися  та організовуватись апаратом селищної ради щомісячно.

Проте депутат наполягав, дане питання винесли на голосування, депутати селищної ради не підтримали  внесений проект рішення.

Порядок денний сесії вичерпано. Голова громади Віталій Здебський подякував депутатам за роботу.

Фото без опису

 


Прес-служба ОТГ.