Фото без опису64 об’єднані громади вже подали до Мінрегіону 305 заявок на інфраструктурні проекти, які планують реалізовувати за рахунок відповідної субвенції, на загальну суму більше 384 млн. грн.

Про це повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода під час третього засідання Комісії з розгляду поданих виконавчими комітетами рад об’єднаних громад заявок на проекти, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державної субвенції на формування інфраструктури. Участь в нараді взяв голова Старосинявської ОТГ Віталій Едуардович Здебський.

За словами Першого заступника Міністра, 245 заявок вже погоджено комісією, і об’єднані громади вже можуть починати реалізацію відповідних проектів. 15 заявок відправлено на доопрацювання, 45 буде розглянуто Комісією у найближчі дні.

«За два тижні ми опрацювали заявки на інфраструктурні проекти від об’єднаних громад більш ніж на 384 млн грн, що складає близько 38 % від загальної суми субвенції. Темпи подачі заявок все ще не дуже високі. Сподіваємося, що об’єднані громади прискоряться у цьому, щоб якомога швидше почати реалізацію проектів і не на папері, а на ділі показати мешканцям своїх територій, що зміни на краще вже відбуваються», — зазначив В’ячеслав Негода.

Найкраща ситуація у Закарпатській області – там подано заявок на 100% субвенції, у Сумській – 99,9 %, у Запорізькій – 93,4 %, у Луганській, 76,4 % субвенції.

Не подали жодної заявки об’єднані громади Вінницької, Івано-Франківської, Київської, Миколаївської, Рівненської та Херсонської областей.

Як повідомлялося, об’єднаним громадам спрямовано вже третину коштів державної субвенції на формування інфраструктури.

Нагадаємо, у 2016 році з Державного бюджету об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд. грн. Кошти субвенції розподілятимуться між 159 об’єднаними громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі громади. Це від 960 тис. грн. для найменшої об’єднаної громади до 23 млн. грн. — для найбільшої.

З офіційного сайту МінРегіонБуд.