У Харківцях відбулися загальні збори громадян, на яких обговорено різнопланові питання життєдіяльності села.

У зборах взяло участь близько 100 жителів села, голова громади Віталій Здебський, перший заступник селищного голови Андрій Карпушин, керуючий справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук, в.о. начальника відділу земельних ресурсів виконкому селищної ради Наталія Дзюба, в.о. старости с.Харківці Наталія Гес, депутат селищної ради Олег Лучіцький, начальник Старосинявського відділення поліції Микола Радомський, представники агрофірм – АП НВП «Візит» Олег Загребельний, ТОВ «Енселко-АГРО» Вадим Муравський, ФГ «Самчики» Василь Корчевний.

Фото без опису

 

Питання про формування старостинських округів у громаді та обов’язки старости інформувала керуючий справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук, проаналізовано кількість населення, витрати на утримання старост, офісів старост, енергоносіїв, враховано територіальне розташування населених пунктів. Ознайомлено з обов’язками старости. Жителі села надали пропозиції, щоби сформувати один округ на території колишньої сільської ради, оскільки для населення добиратися до Пасічни неблизько, люди звикли до центру колишньої сільської ради, й це дозволяє кількість населення, окрім того не потрібно додаткових затрат на утримання та обладнання іншого офісу старости, бо він знаходиться в приміщенні колишньої сільської ради.

Голова громади Віталій Здебський проаналізував фінансово-економічну ситуацію в населеному пункті: у 2017 році на утримання місцевих ФАПу, бібліотеки, Будинку культури, дитсадка та управління (в.о.старости і діловод) витрачено 545 тис. грн. із селищного бюджету, 78,9 тис. грн. субвенції з державного бюджету, надходження податків та орендної плати від мешканців села є меншою, ніж сума затрат із селищного бюджету. У 2016 році в с.Харківці проведено ямковий ремонт дороги, на затрачено більше 200 тис. грн., із селищного бюджету 120 тис., інші кошти – співфінансування інвестора АН НВП «Візит».

Голова громади Віталій Здебський та жителі села мали можливість поспілкуватися із орендарями земельних паїв, обговорити їхню участь в співфінансуванні ремонту доріг, проведення освітлення та водогону, на що останні дали згоду і визначили першочерговий вид роботи в селі на 2018 рік – будівництво водогону, бо питання водопостачання вкрай складне.

Мешканці села поспілкувалися із начальником Старосинявського відділення поліції Миколою Радомським, у формі живого діалогу вияснили обставини розслідування ДТП, що сталася в селі, отримали відповіді на запитання.

Підсумки зборів підведено селищним головою Віталієм Здебським та депутатом селищної ради Олегом Лучіцьким, які зосередили увагу на тому, що за один рік неможливо охопити усі населені пункти ремонтними чи будівельними роботами, у 2018 році особлива увага буде тим селам, де ще не відновлювали освітлення, доріг , водогону чи ін., розпочнуться роботи із виготовлення проектної документації, на що потрібно час та кошти.

Фото без опису

 

Прес-служба ОТГ.