6 грудня вся Україна відзначає день Збройних сил України. Це свято тих, на кого покладена священна місія  – боронити рідну землю та забезпечувати мирне життя всього народу. З нагоди цієї дати в приміщенні районного Будинку культури відбулись урочистості, в яких взяли участь учасники АТО, учасники бойових дій та ветерани війни, представники організацій та установ.

Воїнам, які визволяли нашу землю і  які сьогодні захищають державу, відстоюючи незалежність та територіальну цілісність України, адресували  слова вітань, глибокої шани та вдячності заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Світлана Лакуста, голова районної ради Василь Франчук, перший заступник голови Старосинявської РДА Юрій Гурин, військовий комісар Старосинявського РВК, підполковник Сергій Паламарчук, голова спілки учасників бойових дій АТО Віталій Бакун.

Заступник селищного голови Світлана Лакуста у своєму виступі наголошувала: «Збройні сили України – це об’єднання всіх військовослужбовців країни і наші військовослужбовці виявляють глибокий патріотизм, стійкість, витримку й відповідальність, роблять усе можливе для зміцнення обороноздатності нашої держави. Відзначаючи це свято, ми складаємо глибоку шану всім, хто віддав своє життя в ім’я  свободи України, мужньо захищаючи рідну землю, та всім тим, хто несе військову службу в зоні АТО, за відданість українському народу, незламну силу волі та безстрашність!

Дякую кожному захиснику, хто ризикуючи власним життям, з честю та гідністю виконує свій громадянський та військовий обов’язок, мужньо протистоїть агресорам та терористам. Мирного неба, достатку та злагоди вашим родинам. Нехай береже всіх Господь Бог!» Світлана Віталіївна вручила Почесну Грамоту селищної ради Віталію Бакуну, голові спілки учасників бойових дій АТО.

Пісенні номери дарували присутнім артисти районного Будинку культури, викладачі Старосинявської ДМШ, творча молодь краю.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять героїв усіх часів, які віддали свої життя за Україну, представники трудових колективів поклали квіти до пам’ятника воїнам-визволителям та до меморіальної дошки Олександра Романенка, учасника бойових дій в зоні АТО, який віддав життя за мир в Україні.


 

Прес-служба ОТГ.