У  залі адмінбудинку відбулося пленарне засідання сесії селищної ради, яке провів селищний голова Здебський Віталій Едуардович за участі 23 депутатів селищної ради.  Депутати внесли в запропонований порядок денний зміни і зняли одне питання, що стосувалося формування старостинських округів, а внесли ще додатково 6 питань, розглядали 23 питання порядку денного.

Фото без опису

Проголосували за  об’єднання двох постійних комісій в одну постійну комісію з питань регламенту, прав людини, законності, депутатської діяльності і етики та  планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку селищної ради, у склад якої входить 11  депутатів; за пропозицією членів даної комісії головою комісії обрали  Лучіцького  Олега  Івановича; заступника голови комісії та секретаря комісія  має обрати  на своєму першому засіданні.

Резонансним питанням було питання виділення землі для побудови сонячних електростанцій,  тому у засіданні сесії взяло участь близько 40 представників громадськості, котрі мали можливість детально ознайомитися із проектами побудови  та висловити своє бачення. З даного питання виступали як самі жителі мікрорайону Цукрозаводу, так і  керівник проекту компанії  J&S  DEVELOPMENT ENERGI -  Євгеній Артьомов, голова Старосинявської РДА Ігор Русий, депутати селищної ради Андрій Лакуста, Валентин Дроздовський, депутат районної ради Юрій Кравчук – (Див. відео). Обговорено процес дотримання Меморандуму, запропонованого інвесторами.

Депутати розглянули ряд земельних питань, окремо проголосували за пропозиції, виділили  біля відстійників Цукрозаводу 16 га землі під пасовища і зобов’язали інвестора надати допомогу у виготовленні  документації на земельну ділянку під пасовище.  На сесії  внесли зміни до структури – ввели відділ ЦНАП, звільнили від сплати адмінзбору пільгові категорії населення та затвердили графік роботи ЦНАПу.

У розділі «Різне» заслухано інформацію директора ПСП «Обрій» Крота О.І., який виступив із пропозицією до фінансувати ремонт дороги в Теліженцях, на що селищний голова В.Здебський  сказав, що  це питання на контролі, воно неодноразово обговорювалося, і при виготовлені технічної документації буде розглянуто депутатами згідно чинного законодавства. Депутати також запропонували додатково це питання обговорити на комісії по контролю за бюджетними коштами, яка в першу чергу має однією із функцій  визначати об’єкти для планування ремонтних робіт та їх фінансування.

Сесія   працювала без перерви більше 3-ох годин.

Фото без опису

 


ПРЕС-СЛУЖБА ОТГ.