Тривожними, напруженими видалися  неділя та понеділок  (13-14 листопада 2016 р.)  для комунальних служб Старосинявської селищної ради, рятувальників та працівників РЕМ, поліції. Через раптове ускладнення погодних умов (сильний снігопад, налипання мокрого снігу, шквальний вітер) на Хмельниччині у ніч з 12 на 13 листопада 2016 року усі населені пункти громади залишилися без доступу до центральної траси через сильні перемети, сталися масові відключення та пошкодження на об’єктах електромереж 0,4-110 кВ: обриви проводів внаслідок падіння дерев на дроти повітряних ліній, пошкодження обладнання трансформаторних підстанцій, були наслідки падіння дерев.

Станом на 18.00 год. 13 листопада за інформацією в.о. старост було повністю чи частково знеструмлено вісім населених пунктів громади із 45: Уласово-Русанівка, Теліженці, Нова Синявка, Харківці, Йосипівка, Адампіль, Заставці, Лисанівці.  Сильні пориви вітру та обледеніння  сприяли падінню дерев на лінії електропередач в  с.Івках, звалені дерева перекрили доступ до води    в с.Заставцях… 

На екстреному засіданні комісії  ТЕБ і НС  райдержадміністрації, участь в якій взяв перший заступник селищного голови Андрій Карпушин, оперативно розглянули питання стосовно надання допомоги із розчищення доріг та доставлення аварійно-ремонтних бригад до місць пошкоджень, надання допомоги населенню із залученням всіх видів техніки, що є в наявності у комунальних підприємствах селищної ради та МПК. 

У селищній раді було створено у неділю інформаційно-консультаційний пункт під керівництвом першого заступника селищного голови  Андрія Карпушина.

До ліквідації наслідків негоди оперативно приступили усі служби району, комунальні підприємства селищної ради та рятувальники.

За дорученням голови громади Віталія Здебського та першого заступника селищного голови Андрія Карпушина  на ліквідацію стихії відправлено сім одиниць техніки: КП «Старосинявського комунгоспу» - два трактори МТЗ-82, Foton, ДТ-75, КП»Старосинявський центральний водоканал №1» - трактор МТЗ-82, Пилявської МПК – два трактори Т-150, ДТ-75. Використано 900 л дизпалива.

За повідомленням директора Старосинявського РЕМ Олега Черниша, 5 ремонтних бригад РЕМ у повному складі працювали на території громади цілодобово, ліквідовуючи наслідки стихії, було залучено сім одиниць техніки, у понеділок всі населенні пункти уже були зі світлом.

15 листопада за повідомленням синоптиків вбачається ожеледь, тому до розчистки та посипання доріг, тротуарів і площ вийшли працівники КП «Старосинявського комунгоспу». За повідомленням начальника  комунгоспу Ігоря  Федорчука 16 листопада  використано 8 тонн суміші для посипання доріг Старої Синяви, площ та тротуарів, розчистку та посипання доріг продовжуватимуть надалі.
   


 
Прес-служба ОТГ.