У народі кажуть: «Прийшла Покрова – зима готова!», проте це не завадило працівникам комунальних підприємств селищної ради та Старосинявського лісництва державного підприємства «Старокостянтинівське лісове господарство» працювати у рамках Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою, озелененню,  поліпшення стану довкілля Старосинявської селищної ради на 2016-2020 роки, котру прийнято депутатами селищної ради  у травні 2016 року. Згідно даної програми тривають заплановані заходи із благоустрою дворів, скверів та парків,  сіл, селища.  

За пропозицією голови селищної ради  Здебського Віталія Едуардовича, депутатів селищної ради  та членів виконавчого комітету упорядковано та оновлено в центрі селища тротуари, встановлено  200 квітників та висаджено 200 кущів самшиту та , які розміщено на центральній вулиці селища та біля центральних входів установ й організацій містечка.

Також відремонтовано криниці в смт Стара Синява по  вулицях Заводській,Толстого, закуплени матеріали для ремонту укриниць у с.Гречана згідно поданих звернень мешканців.До дня містечка  також встановлено працівниками Старосинявського  комунгоспу напівсфери, що обмежують рух до певних вулиць чи організацій, у вигляді місць для паркування .

Варто відмітити, що  ці заходи із благоустрою не обмежуються на часі, вони продовжуються у селах громади, де за сприянням депутатів селищної ради наступними кроками заплановано відремонтувати ігрові площадки в дитсадках сіл, в приорітеті заходи із благоустрою відбудуться там, де найперше долучаться самі мешканці та орендарі земельних ділянок (паїв).

Прес-служба ОТГ.