Під час сходів сіл, які провів селищний голова Віталій Здебський,  жителі порушували багато питань життєдіяльності населених пунктів, одним із актуальних були питання ремонту сільських закладів культури, у яких проводить дозвілля молодь.

Апаратом селищної ради проаналізовано звернення мешканців та узагальнено їхні пропозиції. Голова громади В.Здебський неодноразово проводив наради та засідання виконавчого комітету, де обговорено ці питання та передбачено фінансування на ремонт закладів культури в селах.Станом на 1.01.2017 року мережа закладів культури у 2016 році налічувала 38 закладів клубного типу, 37 знаходяться у сільській місцевості, з них 1 – районний Будинок культури, 12 – сільських будинків культури, 25 – сільських клубів.

Так, протягом 2016 року зроблено капітальні ремонти:
СБК с. Залісся – 16,1 тис. грн.
СК с.Івки – 184,3 тис. грн.
СБК Нова Синявка – 160,8 тис. грн.

Зроблено поточні ремонти:
СБК с.Харківці - 12,1 тис. грн.
СК Липки - 0,8 тис. грн.
СК с.Івки –1,1 тис. грн.
СБК с. Пасічна – 26,1 тис. грн.

Зроблено поточні ремонти пам’ятників району – 6,0 тис. грн.

Також  залучено позаб’юджетні кошти, орендарі земельних паїв в с.Липки (АП НВП «Візит») відремонтували Липківський СК  за  60  тис. грн.

Окрім того, КП «Районний Будинок культури» надано платних послуг на суму – 70,8 тис. грн. 

На 2017 рік селищною радою та відділом культури, національностей, релігій та туризму виконавчого комітету селищної ради розробляються плани роботи сільських закладів культури, режим та ремонтні роботи в тих закладах, котрі активно працюють з населенням.

Прес-служба ОТГ.