У малому залі засідань відбулося засідання «круглого столу» на тему «Стратегії розширення участі жінок у політичних процесах», за мету який мав ознайомити присутніх з цілями та завданнями проекту, обговорення ситуації щодо представлення жінок в політиці в Україні, пропозиції створення міжфракційних груп «За рівні можливості» в радах різного рівня.

Кординатор проекту Національного Демократичного Інституту Міжнародних відносин в Україні Тетяна Баєва розповіла учасникам «круглого столу» про нові можливості та виклики – кадрову політику політичних партій, вирішення гендерних питань в Україні та Хмельниччині, різних громадах, можливості створення та реалізації нових проектів за підтримки Євросоюзу. Участь в обговоренні взяли 20 представників селищної ради (структурних підрозділів та апарату), райдержадміністрації, депутати селищної та районної рад.

Тема обговорення стосувалася участі жінок в розвитку інфраструктури громад, в політичному та громадському житті. За даними статистики в розвинених країнах таких як Канада, Швеція, Данія, Норвегія та Польща в управлінській сфері та самоврядуванні працює більшість жінок ніж чоловіків, у Франції в такій сфері їх порівну, враховуючи вміння жінок працювати з людьми, справедливо реалізовувати сучасні проекти та працювати з громадськістю такі країни добилися економічного успіху, високого рівня розвитку. В Україні нині в діючому уряді лише 3 жінки та 20 чоловіків, у Верховній Раді 12% жінок-депутатів із загальної кількості, одна жінка губернатор та 23 чоловіки губернатори, на Старосинявщині - у селищній та районній радах представлено в депутатських корпусах теж більше чоловіків ніж жінок.

20 учасників семінару обговорили можливості складання сучасних проектів, які можуть фінансуватися за участі європейських країн, обмінялися контактами.

 

Організаційно-кадровий відділ апарату селищної ради.