Фото без описуУ Старосинявському НВК  відбулися заходи з нагоди Дня захисника Вітчизни присвячений відкриттю Меморіальної дошки, пам’яті – Романенка Олександра Трохимовича, голови Старосинявської селищної ради, який загинув 19 серпня 2014 року в м. Іловайськ Донецької області, під час антитерористичної операції.

Дошка пам’яті розташована на фасаді  Старосинявського НВК, школи І-ІІІ ступенів, гімназія, де в свій час навчався Олександр Трохимович.

Вшанувати світлу пам’ять Олександра Романенка прийшли рідні, однокласники, побратими, представники влади, жителі селища, голови громадських організацій, педагогічний колектив та учні школи. Голова районної державної адміністрації Ігор Русий , голова районної ради  Василь Франчук , заступник голови селищної ради  Світлана  Лакуста , представники районної спілки учасників АТО із головою громадської організації АТО  Віталієм  Бакуном, голова обласної організації воїнів Афганістану  Микола Приступа, голова молодіжного товариства «Патріот України»  Юрій  Кравчук  згадували Олександра Романенка  як  справжнього патріота,  сильну особистість,  відважного  захисника  своєї землі.

Традиційно  захід відкрили  Державним Гімном України. Розпочали урочистий захід старшокласники школи, декламуючи вірші, присвячені пам’яті усім воїнам,  загиблим на Донбасі.Фото без опису

Виступив голова райдержадміністрації Русий Ігор Петрович, котрий  висловив слова скорботи та поваги до подвигу наших героїв. Звернувся зі словами подяки до рідних загиблого. Також Ігор Петрович згадав імена всіх героїв Старосинявщини, які віддали своє життя у боротьбі з російським агресором та його найманцями.

До слова запросили дружину Олександра Романенка — Тетяну Володимирівну, котра зі сльозами на  очах   розповідала з великою гордістю про свого чоловіка, та побажала всім мирного неба над головою.

До слова запрошено голову обласної організації воїнів Афганістану Приступу Миколу Івановича, який висловив слова пошани та подяки рідним загиблого. З впевненістю він сказав про те, що дивлячись на присутніх учнів школи, він бачить вже нове покоління людей з новими помислами, діями та вчинками, свідомих патріотів нашої країни.

Фото без описуВиступила заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів  ради  Світлана  Віталіївна Лакуста, яка передала  слова вдячності, шани та поваги  до Героя АТО, селищного голови Олександра  Романенка від імені голови громади Віталія Здебського, депутатського корпусу селищної ради та виконавчого комітету. 

Право відкрити меморіальну дошку було надане ініціатору заходу – Гурину Юрію Васильовичу, як другові загиблого та побратиму Олександра Романенка, бійцю батальйону «Донбас» Пшеничному Юрію.

На святі були присутні  священнослужителі  УПЦ КП , що здійснили молебень за загиблими  та освятили меморіальну дошку.

Присутні вшанували пам'ять усіх загиблих на сході України хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки. Учасники бойових дій в зоні АТО  зі Старосинявщини звернулися до голови громади із проханням  назвати Старосинявський НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» іменем Олександра Романенка.

Фото без опису

Фото без опису

Прес-служба ОТГ.