15 грудня 2016 року на базі Державного підприємства дослідного господарства «Пасічна» (с.Пасічна)  відбулося виїзне розширене засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії  за участю керівників сільськогосподарських формувань приватної форми власності, жителів сіл Пасічна, Харківці, Гречана, Іванківці, представників селищної ради – керуючого справами селищної ради Оксани Бондарчук,  в.о. старости сіл Пасічна, Гречана та Рідкодуб Галини Шеремети, ветлікаря Сергія Щерблюка, головного зоотехніка господарства Павла Таєнчука, заступника директора по тваринництву ДП ДГ «Пасічна» Віталія Корчевного.

 Розглядалось питання «Про заходи з недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію району»

На засідання Комісії запрошені:
-керівники і спеціалісти дослідного господарства, керівники і власники свиногосподарств району, Держпродспоживслужби у Старосинявському районі. Засідання провів голова ДНПК, перший заступник голови райдержадміністрації, депутат селищної ради  Юрій Гурин.

З інформацією про виконання приписів і рішень комісії в господарстві «Пасічна» виступив в.о. начальника Управління Держпродспоживслужби в районі Василь Заворотний.Заслухали повідомлення про вжиті заходи спеціалістами господарства з  недопущення  проникнення збудника африканської чуми свиней на територію села і ферм.

Про організацію роботи свиноферм в закритому режимі, посиленої уваги до заходів районної комісії ДНПК інформували Олександр Миколаєць,  Володимир Братенко,  Аліна Наконечна, Павло Таєнчук.

Як зауважено на комісії, що усі  служби та й самі мешканці повинні докласти зусиль, щоби дану хворобу не допустити в населені пункти громади, а для цього оперативно повідомляти відповідні служби  про в’їзд в села незнайомих приймачів худоби, бути обережними  із закупівлею продукції на стихійних ринках, завчасно повідомляти ветлікаря.

Фото без описуФото без опису

 

Прес-служба ОТГ.