Фото без описуУ малому залі  засідань селищної ради відбулося засідання  постійної депутатської комісії селищної ради з питань планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку, яке провів голова комісії  Гурин Юрій Васильович. На порядку денному члени комісії обговорювали одне питання – про погодження проекту розпорядження селищного голови «Про внесення змін до селищного бюджету на 2017 рік». 

Доповідач з даного питання – заступник начальника управління фінансів виконавчого комітету селищної ради  Інна Гноянко розповіла, що відповідно до вимог Бюджетного кодексу України, керуючись статтями 42, 59 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, пункту 10 рішення сесії селищної ради від 17 січня 2017 року №01/2017 «Про бюджет Старосинявської селищної ради на 2017 рік» та згідно  постанови Кабінету Міністрів України від 17.03.2017 року №152 «Про забезпечення доступності лікарських засобів» та розпорядження голови Хмельницької обласної державної адміністрації від 28.03.2017 року №224/2017-р «Про розподіл коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань» року необхідно внести зміни до дохідної та видаткової частин селищного бюджету: а саме,  збільшити дохідну та видаткову частини загального фонду селищного бюджету за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відшкодування  вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань в сумі 267800,00 гривень.

Направити дані кошти головному розпоряднику коштів селищного бюджету та розпоряднику коштів селищного бюджету:

  • Старосинявська селищна рада  - 267800,00 гривень
  • Центр первинної медичної (медико-санітарної) допомоги (КПК 0112180) – 267800,00 гривень.

Виступила  в.о. головного лікаря КП «Старосинявського ЦПМСД» Алла Стадник, котра інформувала комісію про співпрацю з аптеками, що є на Старосинявщині, і необхідність відшкодування коштів за пільгові ліки аптекам. На сьогодні виписано рецептів лікарями ЦПМСД на суму більше 35 тис. грн. і ці кошти необхідно уже проплатити аптекам. Співпраця згідно урядової програми буде продовжуватися протягом року.

На комісії вирішили підтримати дане питання і погодити проект розпорядження селищного голови. Висновки  комісії направити до виконання у селищну раду.


Прес-служба ОТГ.