Наш рідний Старосинявський  край – це переважно аграрний регіон із відсутністю промислових підприємств.  Це добре розуміє об’єднана територіальна громада,  яка покликана працювати для  людей. Завдяки розробленій Схемі планування територій на Старосинявщині,  із березня 2016 року легалізував роботу інвестор в с.Адампіль, який виявив бажання співпрацювати з громадою.  Виникає необхідність подальшого розвитку промисловості, як наслідок товариство "Елеватор Буд Інвест" не може залишатися байдужим до вирішення проблем району.

 Керівництвом підприємства прийнято рішення щодо розширення виробничих потужностей, а саме: будівництво цехів з переробки сої в селі Адампіль.  Планова діяльність підприємства передбачає переробку сої на харчову олію першого віджиму (вищий ґатунок)  та шроту для харчових потреб.

Технологія виробництва з переробки насіння сої методом екстракції передбачає  замкнутий (відсутність відходів) цикл, завдяки новітнім технологіям. При переробці насіння сої передбачені наступні технологічні операції: зважування, очищення і кондиціонування насіння, обрушення і вторинне відділення лушпиння, вальцювання, екстракція, абсорбція, гідратація.  Все обладнання цехів новітнє, високотехнологічне,  іноземного виробництва, сертифіковано відповідно до  норм та правил, що діють в Україні. Країни - постачальники обладнання: Бельгія, Данія, Німеччина, Канада, США та інші. Щоб позбутися енергетичної залежності від сусідньої держави та підтримки національної програми "Чисте повітря",  в якості енергоносія буде використано екологічно безпечне паливо – солома від зернових культур.

 Вже побудовано та введено в експлуатацію сучасну їдальню на 50 місць з перспективою розширення, створені робочі місця для жінок.  Проектом передбачені сприятливі умови для праці та відпочинку персоналу.

У процесі переробки сировини впливи на стан навколишнього середовища мінімальні, в межах нормативів та екологічно допустимі. Проектом передбачено захисні та технологічні компенсаційні заходи.

Пуск та експлуатація на протязі до двох років буде здійснюватися висококваліфікованими провідними інженерами фірм постачальників обладнання. Досягнення відповідного рівня кваліфікації буде здійснено за рахунок  підготовки персоналу закордонними фахівцями, що  створюватиме конкурентоспроможність наших працівників на ринку праці. Набута кваліфікація та досвід роботи дасть можливість працівникам самостійно виконувати складні операції виробництва.

Будівництво заводу – це насамперед створення нових робочих місць: підняття кваліфікації персоналу з досвідом роботи та навчання молодих працівників.  Аналіз наявних трудових резервів проводиться вже на стадії будівництва.

 Використання сучасного обладнання, запроектовані інженерні рішення дають змогу впевнено сказати, що на виробництві будуть запровадженні автоматизовані лінії з використанням комп'ютерних мереж, внаслідок цього – мінімізація фізичної праці, високі вимоги до комплексу заходів з охорони праці.

 Аналогічні підприємства всі розташовані у великих містах. Будівництво заводу на периферії є по суті вже унікальним фактом, що дає можливість мешканцям територіальної громади працювати на батьківщині, а не шукати кращої долі за кордоном!

Будівництво заводу – це залучення інвесторів, привабливість району та області, відрахування коштів у місцевий бюджет та розвиток інфраструктури громади.  Запровадження рішення Уряду щодо реформування адміністративної системи, створення умов до децентралізації влади свідчить про те, що територіальна громада, яка, до речі, вже створена, вправі буде розпоряджатися коштами на розвиток району.  Завод перебуває на стадії будівництва, але вже проходить тісна співпраця підприємства з територіальною громадою, а саме - створена робоча група для координації та вирішення питань, що виникають у населення.

За попередній період у громади накопичилось багато питань, які успішно вирішуються в співпраці з товариством "ЕЛЕВАТОР БУД ІНВЕСТ"

Основні напрями роботи товариства такі:

           1. діти-це наше майбутнє;

           2. здоров'я  громадян;

           3. розвиток інфраструктури громади.

Постійна співпраця з педагогічними колективами дошкільних та шкільних навчально-виховних закладів дає позитивні плоди, а саме: для забезпечення навчально-виховного процесу було замінено старі шкільні дошки на сучасні у десяти кабінетах, для проведення загальношкільних зібрань та святкових заходів  придбано фірмою сучасну акустичну систему та комплект футбольної та волейбольної форми, тощо.

А для найменших жителів Адамполя  придбано для спальних приміщень 30 комплектів меблів (ліжечка, столи, стільчики, постільна білизна, матраци, подушечки, ковдри).

В Адамполі на пункті сімейної медицини  встановлено сучасний опалювальний котел, а до того там неможливо було перебувати в зимовий період, повністю замінено застаріле обладнання стоматологічного кабінету. Тепер в арсеналі зубного лікаря - сучасний рентген-апарат та імпортне обладнання, що в рази підвищило якість медичного обслуговування населення: і вже не треба їхати в район лікувати зуби.

Вжиті заходи по встановленню вуличної освітлювальної мережі в селі Липки. Підготовлено проект вуличної освітлювальної мережі ще в двох селах.

  Ведеться підтримка воїнів, що беруть безпосередню участь в зоні АТО.

 На вирішення проблемних питань громади  протягом минулого та поточного року вже засвоєно понад 800 тисяч гривень. І це тільки початок! Люди у громаді життєво мудрі, і самостійно  в змозі відрізняти зерно від полови та визначити пріоритети розвитку.      

 

ТОВ "ЕЛЕВАТОР БУД ІНВЕСТ" завжди відкрито для діалогу та співпраці з громадою сіл.