У малому залі засідань відбулося засідання виконкому, яке провів селищний голова Віталій Здебський за участю 30 членів виконавчого комітету. Розглянули різнопланові питання порядку денного та прийнято рішення:

1. Про комісію з питань виплати заробітної плати, сплати податків та зборів до бюджету селищної ради. – Інформувала Лакуста Світлана Віталіївна – заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради. На виконкомі підтримали проект рішення з даного питання.

2. Про прийняття на обслуговування до територіального центру, - Інформувала Світлана Лакуста. Про умови проживання заявників розповіли в.о. старост. Прийнято позитивно рішення щодо громадян, бажаючих стати на обслуговування в Терцентр.

3. Про надання частини нежитлового приміщення площею 30,4 кв. м., яке знаходиться за адресою смт. Стара Синява, вул. Цукрозавод,7 Старосинявського району Хмельницької області ,для розміщення в ньому Старосинявського районного сектору ГУ ДСНС України у Хмельницькій області в безоплатне користування. – Інформував Мельник Володимир Іванович – завідувач сектору комунального майна та житлового комунального господарства та інфраструктури.

4. Про завершення опалювального сезону 2017 – 2018 років на території Старосинявської селищної ради. - Інформував Володимир Мельник, відмітив, що цього року опалювальний сезон завершується раніше – 15 квітня 2018 року, оскільки більше 20 градусів Цельсія становить температура повітря на вулиці.

5. Про присвоєння поштових адрес та про уточнення поштових адрес доповідала Стегніцька Людмила Петрівна - завідувач сектору архітектури, містобудування виконкому селищної ради . Про кожен об’єкт, де мова велася щодо присвоєння та уточнення поштових адрес, детально обговорено із в.о. старост сіл, враховано результати роботи комісії, яка виїжджала на об’єкти.

6. Про уточнення найменування об’єктів, що фінансуються за рахунок коштів субвенції на здійснення заходів щодо соціально – економічного розвитку окремих територій – інформувала Кузьмич Мирослава Михайлівна – начальник управління фінансів виконавчого комітету селищної ради, яка повідомила про надходження субвенції на реконструкцію вуличних мереж водопроводу с.Іванківці та на капітальний ремонт приміщення терапевтичного відділення Старосинявської ЦРЛ, інформувала про уточнення найменувань об’єктів.

7. Про затвердження актів обстеження зелених насаджень та надання дозволу на зріз дерев на території Старосинявської селищної ради, повідомив Осадчук Дмитро В’ячеславович - головний спеціаліст відділу земельних відносин виконавчого комітету селищної ради. Обговорено стан дерев, місце їх розташування, чи створюють загрозу життю людей, руйнуванню будівель, враховано інформацію в.о. старост сіл.

8. Про встановлення дорожніх знаків, інформував Ніколаєць Олег Анатолійович - завідувач сектору (Інспекції) ДАБК виконавчого комітету селищної ради. Розповів, що дороги, на ділянках яких розташовуватимуть дорожні знаки, не є на балансі селищної ради, тому виконком рекомендує встановлювати знаки філії «Старосинявський райавтодор» дочірнього підприємства «Хмельницький облавтодор», заки «Діти», та «Обмеження максимальної швидкості», «Пішохідний перехід» буде встановлено у зв’язку із надходженням скарг жителів с.Адампіль по вул. Червоноармійська та припису поліції, так як на даній ділянці автодороги постійно рухається великогабаритний транспорт. І встановлюватимуть знак «Автобусна зупинка».

9. Про затвердження висновків житлової комісії, - інформував Карпушин Андрій Андрійович, перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради, обговорено питання постановки на чергу на отримання житла та зняття осіб з обліку отримання житла згідно поданих заяв.

11. Про затвердження Положення про порядок видачі довідок громадянам, які зареєстровані або проживають на території Старосинявської селищної ради, - доповідала Окоманчук Ганна Вікторівна, начальник відділу реєстрації місця проживання фізичних осіб. На виконкомі затвердили дане Положення, згідно якого відділ реєстрації місця проживання фізичних осіб виконкому селищної ради буде видавати в ЦНАПі відповідні види довідок.

12. Про надання дозволу на приватизацію квартир, доповів Мельник Володимир Іванович, завідувач сектору комунального майна та житлового комунального господарства та інфраструктури. Наголосив на тому, що усі заяви на отримання дозволу на приватизацію житла громадянами детально вивчено, проаналізовано працівниками сектору та юридичного відділу апарату селищної ради.

13. На виконкомі розглянули заяв та звернення:

  • Звернення жителя смт Стара Синява щодо надання дозволу на забезпечення його твердим паливом КП ЛМГ «Діброва», дане питання обговорено, враховано житлово-побутові умови заявника і погоджено його заяву;
  • Звернення начальника Старосинявського РС ДСНС в Хмельницькій області В.Матіяша щодо створення комісії ТЕБ та НС при виконкомі селищної ради. Виступила секретар селищної ради Наталія Гарник, яка інформувала, що спираючись на постанови КМУ та законодавчі роз’яснення, така комісія створюється при РДА, і на даний час діє при районній державній адміністрації, тому поки ми не можемо дублювати дії цієї комісії.

Членом виконкому В.Матіяшем внесено пропозицію створити комісію з обстеження проїздів та розчистки вулиць у смт Старій Синяві та у селах громади при виконкомі селищної ради, в яку входили б представники селищної ради, відділу земельних відносин виконавчого комітету селищної ради, відділення поліції, рятувальники, оскільки є необхідність контролю за дотриманням окремими жителями громади Правил благоустрою Старосинявської селищної ради. Є захаращені вулиці, ділянки доріг, які близько біля будівель громадян, вони не прибираються належним чином, що створює дискомфорт та проблеми із проїздом спецавтотранспорту. Члени виконкому підтримали пропозицію. Голова громади Віталій Здебський доручив першому заступнику Андрію Карпушину створити дану комісію та забезпечити контроль за дотриманням Правил благоустрою.

Селищний голова Віталій Здебський підвів підсумки роботи виконавчого комітету, наголосив на виконанні заходів із благоустрою в населених пунктах громади, організації днів благоустрою в.о. старостами на території сіл, забезпечення відповідними матеріалами для наведення благоустрою.

Віталій Едуардович детальніше зупинився на проведенні робіт із реконструкції та будівництва водогонів у населених пунктах громади, інформував, що зараз будуть відбуватися пусконалагоджувальні роботи по водогонах, гідравлічне випробування; на невикористані кошти державної субвенції в сумі близько 540 тис. грн., які неможливо було використати у зв’язку з погодними умовами, бо взимку ми не могли сіяти траву на газонах біля свердловин, робити інше озеленення та робити огородження, селищною радою ці кошти будуть виділені із селищного бюджету на закінчення робіт біля свердловин та водонапірних башт.

Коли будуть здійсненні усі роботи з гідравлічного випробування, зроблені декларації на введення в експлуатацію, тоді виробиться загальне правило з підключення до мережі водопроводу, щоб не було хаотичного підключення до водопровідної мережі. Селищна рада також проплочує кошти більше 16 тис. грн. з кожної свердловини за отримання дозволу на спецводокористування.

У другій черзі будівництва та реконструкції водогонів ОТГ, проектно-кошторисна документація на водогони буде направлятися на проходження експертизи, до червня 2018 р. відповідні документи буде сформовано та направлено на МінРегіонБуд, що дасть нам можливість розпочати будівельні роботи по будівництву та реконструкції нових водогонів у літній період.

Голова громади Віталій Здебський відмітив, що враховано співфінансування державним підприємством «Служба місцевих автодоріг» на дорогу загального користування місцевого значення «Стара Синява – Травневе», 400 тис. грн. з селищного бюджету селищною радою передбачатиметься співфінансування на ремонт доріг загального користування місцевого значення; передбачено кошти на відрізок дороги «Стара Синява – Дубова» із коштів державного підприємства «Служба місцевих автодоріг» .

Прес-служба ОТГ,

Інспекція ДАБК.