Фото без описуВ Агенції сталого розвитку «АСТАР» (м. Хмельницький, вул. Героїв Майдану, 38) відбулась прес-конференція та координаційна зустріч присвячена презентації проекту «Інститут соціальних перемовників», що був підтриманий Міжнародним Фондом «Відродження» в рамках програмної ініціативи «Права людини та правосуддя». Проект реалізує ГО «Агенція сталого розвитку «АСТАР». Для реалізації даного проекту відібрано три ОТГ: Старосинявська селищна рада (ОТГ), Междибізька ОТГ та Маківська ОТГ.

Участь в проекті взяв начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій виконавчого комітету селищної ради Петро Постернак.

Під час координаційної зустрічі відбулась презентація цілей та завдань Проекту «Інститут соціальних перемовників». Учасникам було роздано інформаційно-методичні матеріали та приклад угоди про співпрацю в межах проекту.

Як зазначила координатор проекту «Інститут соціальних перемовників» Роксолана Іванова: «Метою Проекту є залучення ОТГ Хмельницької області до побудови якісно нової співпраці у векторі «влада-громада» в сфері безпекових питань, сформувати та впровадити дієві інструменти та нормативи щодо підвищення рівня громадської безпеки на місцях».

Фото без описуУ заході взяли участь усі сторони-виконавці та партнери Проекту, а саме - представники Національної поліції, координатори проекту від «Агенції сталого розвитку «АСТАР», представники ОТГ.

У проекті передбачено тісну роботу ОТГ з Головним управлінням національної поліції в Хмельницькій області (ГУНП), підготувати перемовників у якості тренерів та практикуючих працівників для застосування спрямованих практик подолання конфлікту, які дозволять поліції та громадам у суперечливих ситуаціях співпрацювати у мирний спосіб, в подальшому це дозволить жити, працювати та займатися громадською безпекою з реальними результатами на рівні ОТГ. Одна з головних ознак проекту - побудова сталої взаємодії між громадою, поліцією та місцевою владою на принципах інклюзивності різних груп за допомогою інституту «перемовників».

 

Відділ економічного розвитку, торгівлі, інвестицій

виконавчого комітету селищної ради.