СТАРОСИНЯВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
СТАРОСИНЯВСЬКОГО РАЙОНУ 
ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Івана Франка 8, смт. Стара Синява, 31400 тел.  2-10- 89  Код ЄДРПОУ  04402824

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я  

26  квітня 2017 року            смт Стара Синява                                № 25 /2017 -р


Про відзначення Дня пам’яті та
примирення і 72-ї річниці перемоги 
над нацизмом у Другій світовій війні

 

Відповідно до ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою належного відзначення на території громади мужності та героїзму переможців нацизму, вшанування пам’яті жертв Другої світової війни, виховання у молоді почуття патріотизму, національної гідності, готовності до захисту своєї держави, шанобливого ставлення до старшого покоління:

1. Затвердити план заходів з відзначення Дня пам'яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (додається).

2. Виконавцям плану заходів з відзначення Дня пам'яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні про стан його виконання інформувати апарат Старосинявської селищної ради до 11 травня 2017 року.

3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради   С. Лакусту.

 

Cелищний голова                                                                       В. Здебський

 

                                                                 
                          ЗАТВЕРДЖЕНО
                                                                  Розпорядженням селищного голови
                                                                  від  26  квітня 2017 року  № 25 /2017 -р

ПЛАН ЗАХОДІВ
з відзначення Дня пам'яті та примирення 
і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 

1. Провести засідання організаційного комітету з підготовки та проведення заходів з відзначення Дня пам'яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.


Заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради
4 травня 2017 року

2. Провести в смт. Стара Синява та населених пунктах Старосинявської громади урочисті заходи з відзначення Дня пам'яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні за участю ветеранів Другої світової війни, представників громадських об’єднань, учасників антитерористичної операції.


Відділ культури, національностей, релігії та туризму виконавчого комітету селищної ради, в.о. старост
8-9 травня 2017 року

3. Організувати медичний супровід під час проведення  урочистих заходів, пов’язаних із відзначенням Дня пам'яті та примирення (8 травня) і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня).

 
Центральна районна лікарня, Центр первинної медико – санітарної допомоги
8-9 травня 2017 року

4. Звернутися до релігійних конфесій із пропозицією провести панахиди за жертвами Другої світової війни та молебні за захисників Вітчизни до Дня пам’яті та примирення.


Відділ культури, національностей, релігії та туризму виконавчого комітету селищної ради
До 6 травня 2017 року

5. Провести у навчальних закладах уроки мужності, військово-патріотичні виховні години за участю ветеранів війни, борців за незалежність України у ХХ столітті, учасників бойових дій.


Відділ освіти, молоді, спорту та культури виконавчого комітету селищної ради 
3-5 травня 2017 року

6. Уживати заходів щодо забезпечення соціально-побутових потреб, надання медичної допомоги  ветеранам війни, насамперед учасникам бойових дій, інвалідам війни, учасникам українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертвам нацистських переслідувань, сім’ям загиблих (померлих) воїнів, дітям війни.


Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), центральна районна лікарня, центр первинної медико – санітарної допомоги» 
Постійно

    7. Забезпечити упорядкування меморіалів, пам’ятників та місць поховань загиблих під час Другої світової війни.


в.о.старост, КП «Старосинявський  комунгосп»
До 5 травня 2017 року

8.  Організувати відкриття книжкових  виставок, присвячених 72-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в бібліотечних установах. 


Відділ культури, національностей, релігії та туризму, відділ освіти, молоді, спорту та культури виконавчого комітету селищної ради 
Травень 2017 року

9. Забезпечити широке висвітлення на офіційному Веб-сайті Старосинявської громади  заходів із відзначення у 2017 році Дня пам'яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Керуючий справами апарату селищної ради
Травень 2017 року