У  малому залі засідань відбулася нарада  із в.о старост та діловодами  під головуванням  селищного голови  Віталія Здебського,  на якій розглянули ряд  актуальних питань сьогодення.

Голова громади  Віталій Едуардович відкрив нараду і надав слово районному військкому комісару Старосинявського  РВК, підполковнику Сергію Леонідовичу Паламарчуку, котрий  розповів про призов на строкову службу та вимоги Постанови КМУ від 7 грудня 2016 року №921.

7 грудня Уряд затвердив новий порядок ведення військового обліку. Його впровадження сприятиме за потреби переведенню Збройних Сил України на організацію і штати воєнного часу, доукомплектування їх особовим складом у мирний час та особливий період Окрім того Порядком № 921 затверджено, зокрема: правила військового обліку призовників і військовозобов’язаних; форму повідомлення про зміну облікових даних; форму списку громадян, які підлягають приписці до призовних дільниць; форму звернення до керівника місцевого органу Нацполіції щодо ухилення громадян від виконання військового обов’язку; форму журналу обліку результатів перевірок стану військового обліку призовників і військовозобов’язаних та звіряння їх облікових даних з даними районних (міських) військових комісаріатів. Загалом Порядком № 921 затверджено 29 додатків, якими визначено форми документів з питань військового обліку, а також перелік питань які підлягають перевірці з організації та ведення військового обліку та забезпечення функціонування системи військового обліку. (Читати за ссилкою).

Джерело: http://www.kadrovik01.com.ua/news/1875-qqn-16-m12-09-12-2016-vyskoviy-oblk-za-novim-poryadkom

Виступив перший заступник селищного голови  з питань діяльності виконавчих органів ради Андрій Карпушин,  наголосив на створенні додаткових робочих місць – прибиральників у населених пунктах,  розробки  графіків днів благоустрою в селах та залучення техніки  КП «Старосинявський комунгосп».

Начальник відділу архітектури та містобудування Людмила Стегніцька наголосила  про дотримання завдань згідно розпорядження селищного голови  «Про проведення  місячника  санітарної очистки  та благоустрою  населених пунктів Старосинявської ОТГ з  24 березня по 24 квітня 2017 року» № 21.

Керуючий справами селищної ради Оксана Бондарчук  зупинилася на питаннях надання безоплатної вторинної правової допомоги населенню, яка надається  Старосинявським бюром правової допомоги  по вул. Грушевського,19  у Старій Синяві; нагадала в.о. старостам про заповнення е-декларацій до 01.04.2017р. та  щорічної оцінки роботи працівників селищної ради.

Прес-служба ОТГ.