Фото без описуМасляна походить від старовинного язичницького свята проводів зими, що зберігалося після прийняття християнства. Це перш за все багато ситної їжі, тому немає нічого заторного в тому, щоб в цей час поласувати, скуштувати найрізноманітніших  страв і не відмовляти собі ні в чому. Головною стравою на масляну є, як відомо, млинці, які печуть кожного дня з понеділка. Також Масляна відома всенародним гулянням: це танці, співи, катання з гірок, на санчатах, спорудження масляного опудала, костри тощо. Триває масляна тиждень.

В 2017 році Масляна припадала на 20 лютого у суботу, проводжали її У Новій Синявці 25 лютого. Заходи відбувалися за народними звичаями – із гуляннями та  млинцями. Організатори заходу – в.о. старости села Нова Синявка Галина Пилипчук та працівники Старосинявського районного Будинку культури, які провели свято для мешканців села, запрошуючи  усіх до святкування.

Не менш цікавим видався захід в с. Теліжинцях, організований керівником ПСП "Обрій" Олександром Кротом та працівниками відділу культури, національностей, релігій та туризму виконавчого комітету Старосинявської селищної ради - начальником Богданом Німцем. Під час народних гулянь відбувалися різноманітні конкурси та змагання.

Масляну провели з піснями та танцями, гарним настроєм.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

Прес-служба ОТГ.