Фото без описуЦе  свято було встановлено в Україні «…враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію…» згідно з Указом Президента України «Про День Європи» від 19 квітня 2003 р. День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

Традиційно протягом офіційного відкриття святкування Дня Європи у столиці - Києві, відбуваються зустрічі послів держав-членів ЄС із представниками органів місцевої влади, студентами та викладачами місцевих університетів, представників неурядових та громадських організацій, засобів масової інформації.

Україна — єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається День Європи.

На Старосинявщині  дане свято проводилося із залученням представників різних організацій, установ, молоді краю.

За день до початку заходу у райдержадміністрації відбулося спільне засідання оргкомітету: райдержадміністрації та селищної ради, де розглядалися   питання проведення заходів з нагоди Дня Європи в  селищі. На даному засіданні було вирішено провести в районному центрі 13 травня  2017 року о 10:00 годині культурно – масовий захід, приурочений Дню Європи, з підняттям Державного прапору України та прапору Європейського Союзу. 

Цієї дати у суботу відбувся культурно – масовий захід з нагоди Дня Європи. Захід розпочався о 10:00 годині на центральній площі містечка, за участі керівництва району, представників місцевих еліт, трудових колективів підприємств, установ та організацій району, громадських об’єднань, місцевих жителів, учнівської молоді. Під час дійства звучали гімни України та Європи, в руках учасників заходу майоріли Державний прапор України та прапор Європейського союзу.

З  вітальними словами до усіх присутніх звернулися голова райдержадміністрації  Ігор  Русий, голова районної ради Василь Франчук та голова селищної ради Віталій  Здебський, котрі  у своїх  виступах наголошували на  єдності  європейських цінностей та побажали дружного, теплого спілкування і нових перспектив розвитку України, як європейської держави.

Голова громади Віталій Здебський звернувся до  учасників заходу зі словами:

Для українців – це особливе свято. І не тому, що географічно Україна є центром Європи, а тому що стати повноправним членом ЄС це – не лише завдання державної політики, а й свідомий вибір українців, вибір європейського рівня життя. Одним із таких кроків є створення та діяльність Об’єднаних територіальних громад в Україні – на розвиток територій, для створення європейських стандартів в освіті, медицині, сфері соціального обслуговування.

У День Європи  ми можемо окреслити  наші спільні цінності, спільну історію, та найголовніше – наше спільне майбутнє. Цей захід – символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на тотожних цінностях та інтересах.

Від імені депутатського корпусу та виконавчого комітету селищної ради  бажаю кожному  жителю громади  терпіння та рішучості у справі становлення України як справді Європейської держави!

Миру, добра, щасливої долі та кращого життя у новій європейській Україні!

На завершення свята усі присутні були запрошені переглянути дитячі малюнки на асфальті на тему «Україна -  це Європа».

Фото без опису


Прес-служба ОТГ.