Фото без описуФлешмоб у День української вишиванки, організований відділом освіти, молоді, спорту та культури, відділлом культури, національностей, релігій та туризму виконавчого комітету селищної ради, зібрав на центральній площі селища переважно учнівську молодь у вишиваних сорочках,  бажаючі долучитися до заходу – представники організацій та установ теж прийшли у вишиванках.

Колона  молоді та  освітян крокували площею із Державним Прапором в центр містечка, де власне і відбувалися заходи з нагоди цієї дати в календарі.

Урочистості відкрила заступник селищного голови Світлана Лакуста, яка у своєму виступі наголошувала:

Не так давно ми почали відзначати ще одне свято -  День вишиванки, яке припадає на  третій  четвер травня. 

Це свято не має  ніякого політичного підґрунтя, його мета - це популяризація української культури і традицій.

Ідея відзначати «День вишиванки» виникла у 2006 році. Тоді кілька студентів й викладачів Чернівецького національного університету одягнули вишиванки й влаштували флешмоб. А вже через декілька років «День вишиванки» набув міжнародних масштабів.

Сьогодні у нашій громаді  відзначається вперше чудове свято –  народної, самобутньої,  української культури —  День вишиванки.

Вишивану сорочку українці одягали з давніх-давен, адже  свято вірили, що вона захищає від усього злого та є оберегом.

Вишиванка — наша національна святиня. Вона символізує зв’язок поколінь, будить високі патріотичні почуття в серці кожного українця. Вишиту сорочку, вишитий рушник передають з роду в рід, бережуть як безцінну реліквію. 

Шановні учасники, бажаю вам міцного козацького здоров’я,  світлої щасливої долі та укріплення віри заради процвітання нашої громади в Україні.

Українські пісні дарували учасникам флешмобу – Віка Грозіна, Наталка Федорчук, Даринка Гінгазова, яскраві танки продемонстрували учні Старосинявського НВК.

Подібні матеріали:  http://starosynjavska.gromada.org.ua/news/17-14-05-27-02-2017/ 

Фото без описуФото без описуФото без опису

Прес-служба ОТГ.