Все змінює його величність Час:
Зникають люди, племена, народи.
Та Книга – мов негаснуча свіча,
Бо слово – із  нетлінної породи!

 

Щорічно в останній тиждень березня  в нашій державі  проводиться Всеукраїнський  тиждень юнацької книги, метою якого є популяризація книги серед молоді.

В рамках заходів, приурочених тижню юнацької книги 24 березня в читальному залі центральної районної бібліотеки відбувся обласний молодіжний читацький форум «Будь сучасним – читай українське».

У форумі взяли участь заступник Старосинявського селищного голови Лакуста С.В., керуючий справами апарату селищної ради Бондарчук О.О., начальник відділу культури, національностей, релігії  та туризму виконавчого   комітету селищної ради Німець Б.П., директор централізованої бібліотечної системи Іванець О.М., вчителі та учні старших класів місцевих загальноосвітніх навчальних закладів. 

Учасники форуму поділилися своїми думками про роль книги і бібліотеки в їхньому житті. Найактивниші читачі бібліотеки поділилися своїми враженнями від прочитаних книг та порадили присутнім, що прочитати.
«Напевно, багато хто вважає, що молодь зараз не цікавиться книгою, і що читати зараз не модно. Проте я сьогодні ще раз переконалася, що наша молодь багато читає, що читати – модно завжди, і не лише модно, а й дуже корисно.

По-перше, ти збагачуєш свій словниковий запас; по-друге, ти цікавий своєму співрозмовнику, адже можеш говорити на будь-яку тему. І саме головне, що тим молодим людям, хто багато читає,  книга дала змогу усвідомити, що слово – найголовніша зброя. Словом можна досягти навіть неможливого, розв’язати серйозні проблеми.  Як шкода, що люди це інколи забувають і надають перевагу не спілкуванню, а фізичній силі чи агресії.

Я хочу побажати вам усім, щоб книги, газети, журнали  стали для вас справжніми друзями, порадниками, учителями» - з такими словами звернулась до учасників форуму заступник Старосинявського селищного голови Лакуста С.В..

В ході роботи форуму було представлено книжкову виставку «Будь сучасним – читай українське», фотосушку «Читай з нами!».
На завершення організатори пригостили всіх учасників смачними цукерками з висловами про книгу.