Вперше на Старосинявщині у селі Залісся вшановували пам'ять загиблих у роки Великої Вітчизняної війни та загиблого Героя, учасника бойових дій в зоні АТО Олексія Гереги, який загинув в свої неповні 22 роки.

 Родина загиблого організувала День пам’яті 9 травня 2016 року біля стелли  загиблим односельчанам у Великій Вітчизняній війні, де поряд встановлено пам’ятник Олексію Герезі. В цей день свої співчуття висловили рідним запрошені учасники заходу: голова громади Віталій Здебський, військком Старосинявського РВК Сергій Паламарчук, в.о. старости села Залісся, Подоляни Ніна Юрчишина, директор Заліссянської ЗОШ І-ІІІ ст., депутат районної ради Оксана Українець, місцевий священик, який освятив пам’ятник і провів поминальну панахиду за загиблими.

Прийшли односельчани, учнівський та педагогічний колективи, учасники бойових дій в зоні АТО, депутати селищної ради, - Михайло Ганах, Лучіцький Олег, за сприянням котрих було встановлено пам’ятник.

  Військовий  комісар Сергій Леонідович Паламарчук вручив матері загиблого Олені Петрівні Герезі  «Орден за мужність», посмертно Олексію Герезі.

  Голова Старосинявської селищної ради у цей День пам’яті висловив співчуття родині,

Шановні учасники бойових дій, жителі села Залісся!

  Сьогодні нас згуртувала свята пам'ять про нашого Героя, юного учасника бойових дій в зоні АТО  - про Олексія Герегу. У День   пам’яті та примирення і з нагоди 71-шої річниці Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні ми згадуємо безсмертний подвиг Олексія, котрий віддав своє молоде життя за мир і спокій на Україні, щоби ми з вами жили  на своїй землі під мирним небом.

Подвиг воїнів Перемоги гідно продовжують українські солдати, захищаючи Україну на її східних рубежах, нерідко ціною власного життя.

 Низько вклоняємося ветеранам, захисникам Вітчизни, дякуємо за патріотизм і мужність заради територіальної цілісності України, свободи її народу. 

Від імені депутатського корпусу Старосинявської селищної ради  висловлюю щиру вдячність родині Олесія Гереги – матері Олені, яка виховала справжнього патріота і захисника.

Бажаю вам   міцного здоров’я, родинного тепла і довгих років життя.

А загиблим – Вічна пам'ять!

Хвилиною мовчання вшанували захисників рідної землі. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба ОТГ.