Заставецька криниця біля храму Свято-Різдва-Пресвятої Богородиці завжди славилася смачною водою – у народі так і говорили, що споконвіків вода тут чиста джерельна, прохолодна цілюща, і з усіх - усюд приїжджають люди набрати її для пиття.

 

Але з часом криниця потребувала ремонту та належного догляду, спочатку її ремонтували прихожани місцевого храму та Благочинний Старосинявського району УПЦ Іоанн Задвірний.

До селищного голови Віталія Здебського зверталися мешканці Старої Синяви та Заставець, щоби навести належний благоустрій біля криниці, що поряд із храмом. На одній із нарад проаналізовано у селищній раді стан криниць громадського користування, голова громади Віталій Здебський наголосив на проведенні ремонту криниць громадського користування у селах. Працівниками КП «Старосинявський комунгосп» відремонтовано було близько 10 криниць у різних населених пунктах, наразі вони завершують роботи із благоустрою біля криниці у с.Заставці: фарбують та укладають спеціальну плитку, очистили територію. На ремонт криниці використано більше 18 тис. грн., роботи проводять власними силами.

Також працівниками комунального підприємства «Старосинявський комунгосп» (керівник Ігор Федорчук) проведено розчистку аварійних сухих дерев в мікрорайоні Цукрозаводу. Щоправда, холодна і дощова погода заважала роботі, проте звернення мешканців та депутата реалізовуються.

Ще є багато запланованих заходів із благоустрою, кожен потребує підготовки спеціальної техніки, певної суми коштів, але поступово поставлені завдання виконуються, як і реалізовуються практично звернення громадян.

 

 

Прес-служба ОТГ.