Фото без описуЗ1 березня в районному будинку культури в тісному колі зустрілись члени Летичівської первинної організації УТОС, які проживають на території Старосинявської громади. Зустріч організував  голова  Летичівської ТПО УТОС Леськов П.О., який поінформував присутніх про діяльність громадської організації за 2016 рік. Петро Омелянович зазначив, що Летичівська первинна  організація УТОС в рейтингу діяльності первинних організацій УТОС  Хмельниччини  в 20016 році посіла І місце. 

Під час зустрічі обговорено проблеми, які виникають в осіб з обмеженими фізичними можливостями, особливо в незрячих. Учасникам було представлено спеціальну пам’ятку, розроблену для осіб з вадами зору. 

Участь в даному заході  взяли заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Світлана Лакуста , благочинний Старосинявського району УПЦ КП  Олег Макаровський, лікар-офтальмолог центральної районної лікарні Антоніна Колесник.

У своєму виступі Світлана Віталіївна зазначила, що сьогоднішня зустріч – це ще одна можливість нагадати  про проблеми, з якими чи не щодня стикаються незрячі люди. Прямий діалог з громадою дає можливість в першу чергу незахищеним верствам населення – громадянам із обмеженими можливостями вирішути свої проблеми.  Громада завжди допомогає та надалі  допомагатиме громадянам,  які потребують підтримки. 

Так, протягом другого півріччя 2016 року 16 жителів громади з вадами зору, які звернулись в селищну раду, одержали грошову допомогу на лікування з коштів селищного бюджету на загальну суму 11200 грн.

Працівники селищної ради взяли участь в благодійній акції «Бачити серцем», яка була організована головою  Летичівської ТПО УТОС Леськовим П.О.

Фото без опису