Фото без описуУ рамках шведсько-українського проекту  «Підтримка децентралізації в Україні»  з 21 по 25 листопада 2016 року  відбувся ознайомчий візит до Республіки Польща делегації з Хмельниччини на чолі з директором департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА  Олегом Фасолею.

У складі делегації взяли участь  і представники Старосинявської селищної ради  Світлана Віталіївна Лакуста, заступник Старосинявського селищного голови  з питань діяльності  виконавчих органів ради, й Олександр Миколайович  Пузирук , начальник відділу освіти, молоді, спорту та  культури  виконавчого комітету селищної ради.

Делегація відвідала три польські сільські  ґміни (громади)  у Люблінському воєводстві: Ґожкув, Ухані, Томашів-Любельський та одну міську ґміну в Томашеві-Любельському,  Кураторій освіти і Самоврядний центр підвищення кваліфікації вчителів у м. Любліні, з громадською та профспілковою організацією.

Хмельничани зустрілися із війтами ґмін, керівниками відділів освіти, директорами навчальних закладів, депутатами місцевих рад, з керівником Асоціації польських вчителів м. Любліна та з представниками громадських організацій, які запроваджують нові методики та освітні програми.

В ході  візиту  українські фахівці ознайомились з функціонуванням децентралізованої системи освіти, досвідом створення та діяльності органів управління освітою в громадах Польщі, алгоритмами та принципами оптимізації мережі шкіл, питаннями підготовки та впровадження освітніх стратегій.

Фото без опису

Фото без опису

Прес-служба ОТГ.