Відділ культури, національностей, релігії та туризму створений  02 лютого 2016 року рішенням 4-ої сесії Старосинявської селищної ради №52.

На даний час мережа закладів культури збережена. Жителів об’єднаної територіальної громади обслуговують: 38 клубних закладів, 2 дитячі музичні школи, 22 публічні бібліотеки. Заклади культури на сьогодні проводять значну роботу по організації культурного обслуговування населення територіальної громади, організації культурного дозвілля дітей та молоді, збереженню культурно-національної спадщини та впровадження нових форм роботи. Соціокультурна робота бібліотек проводиться з різних напрямків та спрямована на задоволення потреб користувачів у  самоосвіті, професійному вдосконалені, розширенню світогляду, духовному, естетичному розвитку громади.

Культура району славиться прекрасними народними колективами . Це:

  • Ансамбль української народної пісні «Терниця» (РБК)
  • Зразковий  оркестр народних інструментів (ДМШ)
  • Ансамбль «Старосинявські козаки» (РБК)
  • Народний  ансамбль «Візерунок» (Пасічнянський СБК)
  • Ансамбль «Джаз-бенд» (Пасічнянська ДМШ)
  • Народний хоровий колектив (Пасічнянська ДМШ)
  • Народний хор духовної музики «Благовість»  (Пасічнянська ДМШ)

       На сьогодні особлива увага клубних закладів звернена на культурно-масову роботу по відродженню народних звичаїв, обрядів, відзначення календарно- побутових, державних, професійних свят. На даний час у цих закладах проводиться фестиваль, присвячений 25-річниці Незалежності України. Також бібліотеки зараз перебувають у процесі фундаментальних змін для того, щоб зберегти себе, як соціальні центри для користувачів. Метою та кінцевим результатом цих змін є трансформація бібліотек з книгозбірні в інформаційні, культурно-освітні центри дозвілля для населення територіальної громади.

  

 

Оскільки на території нашої громади  є багато історичних місць та пам’яток, в планах відділу культури, національностей, релігії та туризму пріоритетним напрямком буде розвиток зеленого туризму.

Богдан Німець,

начальник відділу культури,

національностей, релігій та туризму виконавчого комітету

Старосинявської селищної ради.