Фото без описуПро випадки відмови у перевезенні учасників бойових дій в зоні  АТО  мешканці  громади інформували  депутатів селищної ради неодноразово. Так жителі с. Лисанівці  повідомили голову депутатської фракції ВО «Батьківщина» у районній раді  про прикрий випадок в рейсовій маршрутці Хмельницький – Івки, грубого порушення правил перевезення пасажирів – пільговиків.

При посадці пасажирів на автозупинці села Лисанівці водій маршрутки (державний номер ВХ7161ВК, перевізник ПП Наумов Андрій Володимирович, Воцишин Валентин Володимирович в грубій формі відмовив пільговий проїзд учаснику бойових дій АТО Василю Логвину. Котрий незадумуючись пішов добровольцем. Брав участь протягом  півтора року в бойових діях 131 розвідувального батальйону. Найгарячіші точки: Докучаєвськ, Стила, Маріуполь, Широкине, Волноваха, і т.д. Контужений, через що втратив великий відсоток зору. Нагороджений двома хрестами: Хрест розвідника і Лицарський хрест родини Мазепи. Надійшли подяки від командування з’єднання АТО родині та мешканцям села за виховання бійця.


Як  реагування на звернення жителів депутатом райради Маліновським М.Й. та депутатом селищної ради, учасником бойових дій в зоні АТО Лучіцьким О.І.  оперативно прийнято рішення та терміново було зібрано багатолюдну протестну акцію, в якій взяли участь учасники АТО та активісти, з метою недопущення в подальшому подібних фактів та притягнення до відповідальності винної особи.  Депутати викликали патрульну поліцію, котра склала протокол про грубе порушення перевезення пільговиків- учасників бойових дій, окрім того, що Старосинявська селищна рада передала субвенцію районному бюджету -  фінансування на пільгове перевезення учасників бойових дій під програму перевезень управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

Фото без описуВодій Войцишин В.В. з великим супротивом на підставі свідчень небайдужих громадян визнав свою провину. 
Учасники акції засудили негуманні дії водія Войцишина В.В. як неприйнятними та вимагали від перевізника ПП Наумова А.В. притягнути його до відповідальності.


Учасники протестної акції прийняли звернення до усіх пасажирських перевізників дотримуватися вимог перевезення пільговиків-учасників АТО.

 

 

Олег Лучіцький,
депутат селищної ради.