У залі засідань адмінбудинку  проходив семінар-навчання за програмою навчання депутатів та посадових осіб місцевого самоврядування Старосинявської ОТГ, проведений викладачами Хмельницького центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів  місцевого самоврядування, державних підприємств, установ й організацій. Семінар відкрила Галина Григоришина, начальник навчально-організаційного відділу Центру.  До слова запросили голову Старосинявської ОТГ Віталія Здебського, який відкриваючи захід, відмітив:

- Шановні  гості, шановні учасники семінару-навчання! Раді щиро вітати вас  у Старосинявській об’єднаній громаді, історичній землі, яка відома  Битвою під Пилявцями за часів гетьманства Богдана Хмельницького!
Уже минає рік з часу створення ОТГ, у яку увійшли 45 населених пунктів, за цей період відбулося  багато змін.  Повірте, досить непросто триває становлення громади, як органу місцевого самоврядування. Але незабаром виповниться рік, як громада працює.
За цей відрізок часу ми налагодили тісну співпрацю з інвесторами, які працюють на землі в кожному населеному пункті. Як наслідок близько 4 млн. гривень  вони вклали в розвиток соціальної сфери на селах:  це й ремонт доріг, проведення освітлення,  відновлення  закладів соціально-культурного призначення,  реконструкція криниць та ремонт водогону та багато інших нагальних питань, які не вирішувалися  протягом десятків років. Кожна проблема потребує часу для знаходження шляхів вирішення згідно закону, тому  вирішується поступово, не все відразу…

Важливими кроками є  робота  громади і депутатського корпусу над освоєнням державної субвенції, якої уже освоїли близько 9  млн. – направили на будівництво водогонів у селі Пилявка,  містечку Стара Синява,  встановлення підйомного ліфта в центральній лікарні, будівництво котелень в дитсадку та Старосинявському НВК,  закупівлі необхідної техніки для проведення робіт із благоустрою, будівництва та обробітку землі.

На сьогодні  в  громаді  діє 23 програми розвитку, які спрямовані на підтримку різних сфер діяльності, благоустрою, реконструкції доріг, розвитку інфраструктури, освіти, медицини та ін. 

Звичайно, нелегко працювати в умовах реформування та нестабільній соціально-політичній обстановці, але кожен із мешканців громади уже бачить результат, є різні погляди, амбіції,  є різні думки, але  життя йде вперед, і ми повинні встигати іти в ногу з часом. 

 

Лекції про організаційно-правові засади діяльності депутатів та про депутатську етику читала Валентина Миколаївна Поліщук, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради;  про здійснення державних закупівель через систему «ProZorro» розповіла старший викладач кафедри публічного управління та адміністрування Хмельницького університету управління та права Требик Людмила Петрівна;  про дотримання  Закону України «Про запобігання корупції» в частині декларування доходів посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад, а також запобігання виникненню конфлікту інтересів у вищезазначених осіб розказала спеціаліст з питань запобігання і виявлення корупції Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Жураковська Юлія Анатоліївна; про вчинення нотаріальних дій посадовими особами місцевого самоврядування поінформувала Гоменюк Олена Олександрівна, державний нотаріус.

У навчанні взяли участь 46  посадових осіб місцевого самоврядування та депутати селищної ради, котрі в ході лекцій мали можливість дізнатися відповіді на запитання, які їх цікавили, котрі потребують додаткового роз’яснення. 

Підсумки підбила Галина Іванівна Григоришина, начальник навчально-організаційного відділу Центру. Керуюча справами апарату селищної ради (ОТГ)  Оксана Бондарчук подякувала викладачам за співпрацю та навчання. Як показує практика, такі зустрічі необхідні і корисні для  повсякденної праці в органах місцевого самоврядування та професійного розвитку працівників органів місцевого самоврядування.

Прес-служба ОТГ.