Фото без опису

Отримувач: Старосинявська - Старосинявський район - Хмельницька область
ЄДРПОУ: 04402824
Автор: Cтасюк Віктор Володимирович

Шановний Вікторе  Володимировичу!


На  Ваше  звернення Старосинявська селищна рада повідомляє, що у с.Пилява було проведено схід села, де більшістю голосів мешканців села, згідно протоколу сходу села, було  оприділено  ряд основних заходів,  котрі  потрібно зробити. Визначено  першочерговість проведення таких заходів у с.Пиляві, с.Олексіївці  із залученням  коштів місцевих інвесторів.

Відповідно до рішення сесії селищної  ради від  12 серпня 2015 року усі населені пункти району  увійшли до Об’єднаної територіальної громади, відповідно   усі кошти роз приділяються рівномірно  на проекти, що реалізовуються у селах громади.Ваші  питання взяті до уваги та включені у  Програму  розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою озелененню, поліпшення стану довкілля Старосинявської селищної ради на 2016-2020 роки та Програму   розвитку будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності Старосинявської селищної ради на 2016-2019 роки» , де поетапно  на кожен рік розбито фінансування та вказано  заходи з ремонту.

До Вашого відома, цього року ТОВ «Енселко-агро» виділено 80 тисяч грн. для ямкового ремонту під’їзних доріг державного значення  у с.Пилява,  с.Олексіївка  та  більше  60 тис. грн.  на  розвиток  соціальної сфери, проведено ремонт  їдальні Пилявської  ЗОШ І-ІІІ ст., школи сприянню здоров’ю та козацького гарту, вкладено кошти у ремонт місцевого водогону. Цього року керівництво  ТОВ «Енселко-агро»  підняли плату за оренду 1 га землі до 100 грн .

Першочерговість виконання заходів  визначається від співпраці з інвесторами та бажанням громади села  долучитися практично до спільної справи.

Щодо забору води з р.Іква, то дане питання обговорено з представниками «Енселко-агро», врахована думка громадськості.

Також повідомляємо, що жителі с.Пилява  та  навколишніх сіл добровільно віддали в оренду майнові та земельні паї ТОВ «Енселко-агро», тому, якщо на вашу думку, якщо ТОВ «Енселко-агро» порушує якісь інші умови договорів чи  руйнує інфраструктуру сіл  своєю господарською діяльністю,  пропонуємо вам  не продовжувати  договори оренди, а заключити договори  оренди з іншим інвестором, який не буде вчиняти таких дій, проте допомагатиме в розвитку соціальної сфери на селі.

Старосинявська ОТГ запрошує  вас  до  співпраці у вирішенні питань соціальної сфери.

                                        З повагою, селищний голова                                В.Е. Здебський