У центрі Старої Синяви проходила година мужності за участю молоді краю та учасників бойових дій в зоні АТО і тих, хто служив в аеромобільних військах, яку організували працівники районної дитячої бібліотеки – завідувач дитячою бібліотекою Любов Зваричук та голова спілки учасників бойових дій в АТО Віталій Бакун.  Участь в заході взяли працівники Старосинявської селищної ради та районної ради, депутати селищної ради, депутати районної ради. 

Зібравшись на площі біля колишнього заводу "Темп" учасники громадської організації "Старосинявської Спілки учасників АТО" (воїнів-снайперів десантно-штурмових бригад, розвідників – Віталія Бакуна, Івана Дзюби та учасника АТО, депутата селищної ради волонтера Олега Лучіцького  та інших  учасників заходу  вишикувались у колону і крокували центром Старої Синяви. Цей день встановлено в Україні, враховуючи заслуги Високомобільних десантних військ у зміцненні обороноздатності держави згідно Указу Президента "Про День аеромобільних військ" від 2 серпня 1999 року. Колона у складі близько двадцяти бійців АТО рухається до пам’ятників загиблим воїнам-"афганцям" Євгену Шапку та Миколі Поліщуку, покладаючи свіжі квіти пам’яті – гвоздики, віддавши шану пам’яті, воїни-десантники прибула до адмінприміщення, де встановлено меморіальну дошку загиблому селищному голові Олександру Романенку, відважному розвіднику-десантнику, котрий пройшов двічі Афганську війну, мав 42 стрибки із парашута, завжди був там, де небезпечно, у числі перших героїв-захисників від російської агресії на сході нашої держави, і на жаль, у найскладнішій ситуації на цій неоголошеній війні отримав смертельне кульове поранення від ворожого снайпера. Вшановуючи його світлу пам’ять, побратими-земляки, вклонялись на колінах герою Олександру, побратиму, головними людськими якостями якого були самопожертва і відвага.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшановують пам’ять загиблого селищного голови та усіх захисників, котрі поклали голови, проливаючи кров за незалежність і цілісність країни на сході нашої держави.


Про відважних і мужніх воїнів повітряно-десантних військ, котрі проходять суворий відбір через безліч напружених тренувань для служби в цих військах, в яких воїни прославлені особливою мужністю й надійністю, розповідають ведучі, відкриваючи  патріотичний захід, учениці 9 класу Старосинявської ЗОШ І-ІІ ступенів №1 Вікторія Бондарчук та Анна Дроздовська.
Дівчата розповіли про відважних солдатів, яких називають "блакитними беретами", десантниками, розгадували таємниці випробовуваних ними миттєвостей  небезпечної служби.