Фото без описуЗ 1 січня 2015 року відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо функціональних обов’язків державного соціального інспектора» контроль за цільовим використанням державної допомоги при народженні дитини, допомоги на дітей одиноким матерям та створенням належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей здійснюється центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді шляхом проведення вибіркового обстеження матеріально - побутових умов сімей.

Фото без описуНещодавно спеціалісти  Старосинявського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, здійснюючи перевірку цільового використання допомоги, складають акт обстеження матеріально - побутових умов проживання сімей з дітьми. На основі складеного акту робиться висновок про цільове використання допомоги при народженні дитини, допомоги на дітей одиноким матерям, створення належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини, і в разі встановлення фактів нецільового використання коштів, зазначається причина. Керівнику органу, що призначив допомогу, управління праці і соціального захисту населення  районної державної адміністрації подаються пропозиції щодо припинення її виплат.

В основному, в обстежених сім’ях батьки задовольняють потреби дітей відповідно віку та використовують соціальні виплати за призначенням. Проте трапляються родини, які не завжди  використовують кошти за призначенням тому таким родинам соціальні виплати можуть призупиняються  Управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації за нашим актом обстеження сім’ї за місцем проживання.

З 01.07.2016 року фахівці Старосинявського ЦСССДМ здійснили 62 перевірок соціальних виплат при народженні. Подано 1 пропозиція щодо недоцільності використання державних допомог.

 

Прес-служба ЦСССДМ.