Початок весни-2018 справді здивував морозами… Від мінус 5 до -24 градусів повітря, пронизливий вітер і плюс снігові перемети на дорогах, яких, впринципі, уже не чекали. У селищній раді працював оперативний штаб із ліквідації наслідків погодних умов, роботу якого очолив голова громади Віталій Здебський, організував перший заступник селищного голови Андрій Карпушин.

Фото без опису

 

Постійно протягом трьох діб надходили дзвінки особисто до селищного голови Віталія Здебського з проханням надання допомоги у розгорненні снігових наметів та розчистки доріг в населених пунктах громади.

ДП «Хмельницькоблавтодор» філія «Старосинявський райавтодор» заключено договір із КПФото без опису «Старосинявським комунгоспом» , згідно якого із 02.03.2018р. було розчищено ділянки доріг. Оперативно спрямовано техніку КП «Старосинявського комунгоспу» та МПК с.Пилява на проблемні ділянки доріг до сіл Ожарівка, Пишки, Мшанець, Яблунівка, Цимбалівка, Липки, Адампіль, Пасічна, Харківці, Залісся,Подоляни, Лисанівці, Паньківці, Іванківці, Щербані, Сьомаки, Буглаї, Пилявка, Олексіївка, Олександрівкка, Миколаївка, Пилява, Бабино, Дубова, Гончариха та дорога до Шрубкова, розгорнено комунальні дороги. Протягом цих трьох проблемних діб МаЗ С-650 КП «Старосинявський комунгосп» здійснив пробіг та очистив від снігу доріг більше як 600 км. Цілодобово доводилося працювати в напруженому ритмі водіям транспортних засобів, працівникам КП «Старосинявського комунгоспу» - особисто начальнику комунального підприємства Ігорю Федорчуку, працівникам - Ігорю Кривіцькому, Василю Стасюку та ін. Активно підключилися рятувальники Старосинявського РС ГУ ДНСУ (керівник Валентин Матіяш). Коли автомобіль МаЗ, виконуючи роботи, застряг в переметах біля с.Харківець, прийшлося залучати додаткову техніку рятувальників.

У неділю 4 березня 2018 р. на дорогах Старосинявщини здійснювала розчистку доріг тільки комунальна техніка селищної ради, малої пожежної команд с.Пилява - Т150, трактори МТЗ-82.1, «Фотон» - 454, бульдозер ДТ-75, та техніка окремих сільськогосподарських підприємств, в той же час техніка ДП «Хмельницькоблавтодор» філії «Старосинявський райавтодор» була відсутня.

Фото без опису

В.Матіяш, член виконавчого комітету селищної ради,  коментує ситуацію: «Нам  поступило повідомлення, що на шляху в с.Харківці,  застряг в сніговому заметі МАЗ,  який  розчищав шлях до села. Відразу було направлено чергове відділення (перший рух) 34- ДПРП смт.Старої Синяви   автомобіля ЗІЛ-131 на дану ділянку. Спільно із жителями с.Харківець, котрі виявилися небайдужими до ситуації, що склалася, і  які мають власну техніку – трактори МТЗ-80 та МТЗ-82, ми разом, спільними діями рятувальників  відкопали  МАЗа. Продовжували чергувати на тому ж відрізку шляху, поки МАЗ розчищав дороги. Повернулися у відділення, де буквально відразу поступило повідомлення, що із с.Сьомаки не може виїхати авто, яке перевозить бюлетені до селищної виборчої комісії.  На шляху до с.Сьомаки рятувальники ще звільнили 5 авто із снігової пастки біля с.Красносілка. Потім після прибуття в підрозділ, виїхали в с.Івки, де на шляху біля  місюрівського лісу замело автомобіль, в якому знаходилася жінка з дитиною.  Було оперативно надано допомогу і вивільнено авто із снігових заметів ».

На ранок 05.03.2018р. скликано засідання оперативного штабу селищної ради, на якому проаналізовано інформацію в.о. старост та відділу освіти, молоді, спорту та культури виконкому селищної ради про стан вулиць та доріг, підвіз дітей до школи та встановлено, що існує необхідність провести розчистку на проблемних ділянках доріг громади. Враховуючи те, що балансоутримувач доріг загального користування місцевого значення не проводив розчистку доріг, техніка філії «Старосинявський райавтодор» вийшла з ладу, а комунальної техніки на усі об’єми робіт не вистачає, головою селища Віталієм Здебським було узгоджено з керівниками сільськогосподарських підприємств: АП НВП «Візит» (М.Юрчишин), ДП ДГ «Пасічна» (В.Корчевний), ФГ «Кравчука» (керівник С.Кравчук), ПСП «Обрій» (О.Крот), СГК «Воля» (В.Процюк), ФГ «Повха» (М.Повх), ТОВ «Хмільницьке» (О.Борбич), ТОВ «Енселко-Агро» (О.Ременюк), СФГ «Поділля» (А.Сопрук), ПРАТ «Райз-Максико» (Р.Марценюк), ТОВ «ЕлеваторБудІнвест» (О.Єрмохін), ТОВ «Агро-Регіон-Івки» (Л. Бачинська), КП «Старосинявський комунгосп» (І.Федорчук) та іншими спільні дії з розчищення доріг населених пунктів громади. Старосинявська селищна рада висловлює всім, хто надав допомогу, подяку від мешканців громади, депутатів селищної ради. Наразі проходить робота з розчистки доріг, станом на 8.00 год. 06.03.2018р. на більшості доріг громади рух автотранспорту відновлено.

Фото без опису

 

Шавновні мешканці громади! Для оперативного реагування просимо повідомляти за тел. 2-10-94 про випадки нерозчищення ділянок доріг.

 

Прес-служба ОТГ.