На офіційному сайті селищної ради висвітлена інформація про перевірку Старосинявської ЦРЛ робочою групою селищної ради 23.05.2017р.

Адміністрація ЦРЛ надає відповідь на інформацію робочої групи селищної ради. Перевірка  проводилась 23.05.2017р. в 15.00 год. 30 хв.  Встановлено, що на робочих місцях були відсутні лікарі і медсестри, працювали лише чергові.

Згідно наказу МОЗ України  № 319 від 25.05.2006р.:

  • установлено 40 год. на тиждень (8.00год. в день)  для адміністративно-господарського персоналу. 
  • установлено 38.5 год. на тиждень (7,42 год. в день) для лікарів , середнього медичного персоналу ( за винятком тих, хто працює із шкідливими умовами праці) 

Скорочений робочий час 33 год., 30 год.  на тиждень (7,12 год., 6,36 год., 6,00 год.  в день)  установлюється лікарям і середньому медичному персоналу відділень,  кабінетів згідно списку Постанови № 163 «Працівники, які працюють в шкідливих умовах праці» ( інфекція, туб. кабінет, СНІД, психіатрія, пат анатомія, рентген, стоматологія).

Робочий час лікаря складається з відпрацьованих  годин на 1 ставку, сумісництва та кількості чергувань по лікарні. В кожного лікаря на місяць по 2-3 чергування нічних, за рахунок яких скорочується робочий час. За 1 чергування робочий час скорочується  в середньому на 30 хв. 

На час перевірки: 

  • 3 лікарі у відпустці,
  • 3 на лікарняному листку,
  • 2 відпущені по поважній причині,
  • в 9 лікарів закінчився робочий час згідно графіка, 
  • 1 лікар на нараді  в обласному закладі,
  • 14 медсестер знаходяться у відпустці,
  • 4 медсестри на курсах підвищення кваліфікації.

Чергування в лікарів в ЦРЛ починається о 17.00 год. у будні дні і у вихідні і святкові з 8.00 год.  На приймальному відділенні черговий лікар ще не заступив на чергування, а лікар приймального відділення закінчив свою роботу згідно графіка.

Відносно хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні . У всіх відділеннях порційні листи подаються на харчування лише на тих хворих, які  знаходяться на цілодобовому перебуванні. Відсутність  хворих  пояснюємо тим, що частина хворих, які проживають  в селищі  і навколишніх селах  проходять лікування на денному стаціонарі  тому відпускаються додому на ніч.

Щодо роботи акушерського відділення пояснюю, що  на даний час в акушерському відділенні працює 3 акушерки із 4 по штатному розкладу ( 1 акушерка розрахувалась). З метою економії бюджетних коштів, малою кількістю пологів не було доцільно приймати. З 18 травня ще 1 акушерка у відпустці. Дві акушерки, які залишились не мають права чергувати через день згідно КЗОТу. У зв’язку з цим, чергування починають з 18.00 год до 8.00 год. щоденно. В денний час роботу акушерки виконує операційна медсестра. В денний  час за роботу  відповідає лікар акушер-гінеколог і в разі необхідності викликає акушерку.

Виявлені недоліки при перевірці були обговорені на нараді у головного лікаря 24.05.2017р. . Виданий наказ головним лікарем ЦРЛ про  створення комісії  по перевірці відпрацювання  робочого часу щоденно з оформленням актів перевірки.

Ми сприймаємо зауваження робочої групи селищної ради, та докладемо всіх зусиль для усунення виявлених недоліків і спрямовуватимемо  свою роботу на збереження здоров’я населення району.

 

Головний лікар   Старосинявської ЦРЛ