Нарешті Старосинявська районна рада Хмельницької області затвердила нормативну вартість оцінки земельної ділянки, чим розблокувала будівництво заводу з переробки сої вартістю в 1,5 млрд грн у Старосинявській селищній об'єднаній громаді. Про це повідомив голова громади Віталій Здебський.

«12 липня районна рада проголосувала за це рішення. Інвестор зможе продовжити будівництво заводу», - сказав селищний голова.

Він наголосив, що на законодавчому рівні необхідно забрати у районних рад функцію затвердження нормативної вартості оцінки землі.

«Якщо є всі необхідні експертизи, навіщо тоді, щоб і районна рада затверджувала нормативну вартість оцінки землі? Цю функцію треба забрати у районних рад, щоб не було більше таких сумних прецедентів, як це було з нашою громадою», - зазначив Віталій Здебський.

Раніше експерт Юрій Ганущак заявляв, що необхідно підготувати ще один «децентралізаційний» законопроект, за яким районні ради мають бути позбавлені функції затверджувати грошову оцінку землі.

Більше інформації читайте у матеріалах:

«Будівництво заводу вартістю в 1,5 млрд грн на території Старосинявської ОТГ під загрозою зупинення»

Ситуація у Старосинявській ОТГ демонструє, для чого потрібен закон, який вирішує питання існування районів, повністю «накритих» об’єднаними громадами