На Івана Богослова  багато населених пунктів громади святкують храмові свята сіл, по-особливому тепло пройшло це свято у с.Йосипівці.  Відзначати  цей день стало уже доброю традицією.  У місцевій каплиці зібралися представники  органів місцевого самоврядування, мешканці села, гості, священики, щоби  вшанувати світлу пам'ять рідних, згадати про добрі вчинки, поспілкуватися та помолитися  за  мешканців села.

 

Голова  Старосинявської ОТГ Віталій Едуардович Здебський  привітав жителів с.Йосипівка зі святом, побажав міцного здоров’я, миру та злагоди в родинах і вручив Ікону для місцевої каплички  Благочинному району  УПЦ Іоанну Задвірному, як оберіг від усіх негараздів.  Комунальним підприємством КП «Старосинявський  комунгосп» селищної ради  встановлено лавки біля каплиці, упорядковано територію.

Привітала  усіх присутніх депутат Старосинявської ОТГ Галина Григорівна Симчишина, завдяки їй було організовано  даний  захід.

Того дня звучали теплі слова привітань, згадували  мешканців села, священики відправили поминальну службу.

Штрихи історії с. Йосипівка  розповідають:  село в Україні, у  складі Старосинявської  селищної  територіальної  громади Старосинявського району Хмельницької області. Населення становить 420  осіб.  За давніми  народними  переказами  село Йосипівка було засноване паном Руцьким у кінці ХУІІІ століття;   пан згодом подарував синові Юзефу  землі села , які йменували «куропатчина», бо там було багато птиці – куропатки.  Тоді село мало назву – Юзефівка. Син побудував  місцевий маєток Огрудек, розбудував одну вулицю, яка називалася Гора, там жила уся панська прислуга. 
У 1875 році побудовано Цукровий завод і село стало  «прив’язане» до нього.  Був період, що населений пункт рахувався як третє відділення Бурякорадгоспу, відносилося до більшого  села  -  Нової Синявки.

З 1917р.  – село у складі УНР. Село перейменували на Йосипівку.  Після тривалого комуністичного режиму 1991 у селі поновлено українську владу,  с.Йосипівка із 2015 року увійшла до складу Старосинявської ОТГ. 


 
 

Прес-служба ОТГ.