Профілактика гострих кишкових інфекцій

Літо – найкраща пора року: сонячні, теплі дні, свіжі овочі та фрукти, канікули та відпустки, відпочинок на морі чи на природі. Однак саме в цю пору відбувається значне зростання захворюваності на кишкові інфекції. Підвищена температура навколишнього середовища сприяє поширенню збудників, які викликають захворювання на кишкові інфекції. До організму такі збудники потрапляють, головним чином, з інфікованою водою, зіпсованими та неякісними харчовими продуктами або контактно-побутовим шляхом через брудні руки.

Ознаки та допомога при тепловому ударі

Чимало людей зараз страждають від захмарно високої температури, які принесло з собою літо. Група ризику в сильну спеку влітку — це в першу чергу люди похилого віку старше 75 років, до цієї групи належать і хворі з хронічними захворюваннями серцево-судинної та дихальної системи, а також маленькі діти і люди, що працюють на відкритому повітрі.

14 червня 2019 року - Всесвітній день донора крові Донорство крові – акт милосердя!

У травні 2005 р., в ході Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, міністри охорони здоров’я світу одностайно прийняли заяву про прихильність і підтримку добровільного донорства крові. У резолюції WHA58.13 вони постановили щорічно проводити Всесвітній день донора крові 14 червня. Цього дня у 1868 році народився австрійський лікар К. Ландштейнер, який відкрив групи крові людини.

Міжнародний день поширення інформації про альбінізм

13 червня у світі відзначається Міжнародний день поширення інформації про альбінізм, встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 18 грудня 2014 року. Починаючи з 2015 року, його вирішено відзначати щорічно.

НЕ ПАЛИ! БЕРЕЖИ ЗДОРОВЯ!

Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням  встановлений у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров’я, відзначається 31 травня кожного року. В цей день по всьому світу проходять антитютюнові акції. Тютюнопаління – один з найбільш поширених видів побутової токсикоманії, найбільш поширена у всьому світі шкідлива звичка. Залежність від тютюну внесено в Міжнародну класифікацію хвороб. Нікотин є своєрідним стимулятором нервової системи, що має патологічний вплив на організм особливо у розвитку ракових хвороб.

Всеукраїнський День меланоми.

Меланома є однією з найбільш злоякісних пухлин шкіри, яка протягом першого року після встановлення діагнозу може призвести до смерті. Статистика свідчить, що злоякісні новоутворення шкіри на сьогодні є найбільш поширеним видом онкології в Україні.

Експрес-інформація «Про безпеку під час Великодніх свят»

Церква завжди була центром релігійного, мистецького та культурного життя громад, для святинь завжди працювали найкращі митці, архітектори, скульптори, малярі, в результаті чого церква є надзвичайно важливим чинником для духовного життя нашого народу.

«Запобігти! Врятувати! Допомогти!”

27 березня рятувальники знайомили малюків одного із дошкільних навчальних закладів смт Стара Синява із секретами рятувальної справи під час акції “Запобігти! Врятувати! Допомогти!”.

Атопічний дерматит. Що спричиняє його прояви?

Екзема або атопічний дерматит у дітей - дуже поширене хронічне та рецидивуюче захворювання шкіри, яке характеризується запаленням. Що спричиняє появу атопічного дерматиту? Генетична схильність до алергічних реакцій на навколишні чинники. Він також може бути пов'язаний з бронхіальною астмою або алергічним ринітом. Як правило, такі діти мають й інші алергічні прояви: поліноз, харчову алергію, алергійний кон’юктивіт. Часто екзему супроводжуєть захворювання шлунково-кишкового тракту. Для атопічного дерматиту характерний циклічний перебіг: періоди запалення чергуються з періодами реміссії і навпаки.