Старосинявський район: вогнеборці докладають зусиль, аби жнива пройшли безпечно.

Аби жнивна кампанія пройшла без втрат, по всій Україні рятувальники перевіряють дотримання аграріями протипожежних заходів в місцях збирання, переробки та зберігання зернових. Як правило, основними причинами виникнення пожеж на хлібних ланах є необережне поводження з вогнем, навмисне випалювання стерні, а також порушення правил експлуатації машин та агрегатів.

«ЗБЕРЕЖЕМО ВРОЖАЙ ВІД ВОГНЮ»

Літо у розпалі. Для багатьох - це найкраща пора відпусток, канікул, відпочинку, розваг на природі, водоймах та ін. А для хліборобів Хмельниччини - це найбільш відповідальна та гаряча пора року. Саме нині в тяжких погодних умовах вони борються за кожний гектар урожаю. Недарма, ще з давнини казали, що день у цей період рік годує. Адже хліб – це головне наше багатство. Жнива уже повним ходом ідуть в усіх районах краю. За прогнозами фахівців агропромислового комплексу, цього року очікується гарний урожай зернових.

Обережно, лептоспіроз!

Лептоспіроз - гостра інфекційна хвороба , що перебігає із гарячкою, загальною інтоксикацією, ураженням нирок, печінки, серцево - судинної та нервової систем, геморагічним синдромом. У теперішній час в районі погіршилась ситуація по лептоспірозу. Резервуаром збудника лептоспірозу є деякі гризуни ( щури, миші), свійські (свині, велика рогата худоба, собаки), які виділяють лептоспіри у довкілля з сечею. Зараження відбувається під час вживання контамінованої (зараженої лептоспірами) води та продуктів харчування, купання в стоячих водойомах та при укусі гризунів. Інкубаційний період триває від 10 до 20 діб, частіше 7-14 діб.

Чому часто хворіють діти?

Діти, котрі часто хворіють, - це не діагноз, а скоріше умовне позначення діточок, які мають ослаблений імунітет, або, точніше, тих дітей, які ростуть в середовищі, що не дозволяє їхній імунній системі правильно адаптуватися. Попередити розвиток захворювання набагато легше, ніж вести з ним постійну боротьбу. Ось чому важливо знати про можливі причини частих захворювань.

30 червня-Міжнародний день боротьби зі сколіозом

(щорічна подія виникла у 2013 році з ініціативи Асоціації сколіозу Великобританії - SAUK) Сколіоз – це викривлення хребта вбік. У більшості випадків захворювання розвивається у віці від 6 до 15 років, причому у дівчаток в 4 рази частіше, ніж у хлопчиків. На початковій стадії сколіоз практично непомітний і не завдає дискомфорту.

Старосинявський РС нагадав купальникам про небезпеку

24 червня працівники Старосинявського районного сектору здійснили рейд поблизу водойм села Пасічна. Під час роз'яснювальної роботи учасники рейду нагадали громадянам правила безпечної поведінки біля водойм, застерегли про небезпеку купання у незнайомих місцях та в стані алкогольного сп'яніння. Особливу увагу дорослих рятувальники акцентували на безпеці дітей, зауваживши, аби батьки пильно стежили за малечею та заходили у воду тільки разом.

Ліквідували пожежу вантажного автомобіля

20 червня о 07:03 на пункт зв'язку 34 ДПРП надійшло повідомлення про пожежу вантажного автомобіля, який рухався з Славуцького районну до Молдови, перевозивши дерев’яне вугілля.

РЯТУВАЛЬНИКИ ПИЛЯВСЬКОЇ ПОЖЕЖНОЇ КОМАНДИ РЯТУВАЛИ ВАНТАЖІВКУ

У напрямку до об’єкта будівництва Пилявської амбулаторії сімейної медицини направлялася вантажівка із щебенем вагою 35 т. Внаслідок того, що водій не справився з керуванням, вантажний автотранспорт перекинувся на обочину дороги. Оперативно спрацювала команда рятувальників Пилявської місцевої пожежної команди (при Старосинявській селищній раді). Було залучено техніку МПК: трактор Т-150 та екскаватор. Наслідки вчасно та оперативно ліквідовано. Обійшлося без значних матеріальних затрат. Ніхто не постраждав.